Madonna menedzserére nyergel át a U2

Paul McGuinness a U2 menedzesere egy bemutatón New Yorkban, 2011
Vágólapra másolva!
Az ír zenekar 34 év után vált menedzsert, miután Paul McGuinness, a világ egyik legsikeresebb zenei impresszáriója visszavonul.
Vágólapra másolva!

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, McGuinness a New York Timesnak adott interjúban beszél arról, hogy átadja a stafétát: "Nem túl illedelmes dolog egy menedzser részéről, hogy a visszavonulást fontolgatja, mielőtt az általa képviselt előadó is feloszlana vagy meghalna, de a U2 sosem végezte el a rock and roll illemtanfolyamát" - mondta a 63 éves McGuinness. "A zenében fontos 64. életév felé közeledve arra az elhatározásra jutottam, hogy hátrébb lépek, miközben a zenekar különleges karrierje egy újabb fejezetbe lépne."

Forrás: AFP/Getty/Dario Cantatore

A menedzser azt is hozzátette, hogy a Madonna menedzsereként dolgozó Guy Osearyt generációja legjobb menedzserének tartja, ezért nem is lehet kérdés, hogy ő vegye át a zenekar napi ügyeit. Paul McGuinness 1979 óta menedzseli az ír zenekart, és a mögötte álló céget, a Principle Management Ltd-et is ő alapította. A Live Nation most a dublini székhelyű cég megvásárlásáról tárgyal McGuinnesszel. A menedzsert Bono "a zenekar ötödik tagjának" nevezte, és a U2 bevételeinek húsz százaléka is az övé.