Amikor két ellentétes zenei világ találkozik...

Brains, MC Columbo, Kállay-Saunders András
MC Columbo és Kállay-Saunders András
Vágólapra másolva!
Ez történt tegnap a Budapest Parkban. A Brains félretette az összes tehetségkutatóval kapcsolatos előítéletét, és felkérte Kállay-Saunders Andrást, egy rövid, közös produkcióra. Lehet azt mondani, hogy ügyes marketingfogás, pedig egyáltalán nem ezzel a céllal futottak neki. S még mielőtt bárki bármilyen összeesküvés-elméletet gyártana, ezeknek a srácoknak egyetlen céljuk van: zenélni. Elismerik egymás tehetségét, szeretik egymás zenéjét, és két jóból kis eséllyel születik valami égetnivalóan rossz produktum.
Vágólapra másolva!

Az időjárás kegyes volt a Brainsszel, és a rajongók is igen szép számmal jelentek meg a tegnap esti bulin, ahol az állandó vendég, MC Zeek mellett a Hősök és Kállay-Saunders András is színpadra lépett. Két óra felhőtlen partihangulat, remek fények és látvány jellemezte a bulit. A LED-rácsok mögött elhelyezett tükörgömbök egy-egy lámpával külön megvilágítva nagyon izgalmas színpadképet hoztak létre.

Brains - további képekért kattintson! Forrás: Origo

A Hősöket – mint mindig – imádta a közönség, MC Zeek pedig annyi energiát tesz egy háromperces dalba, mint kb. a Budapest Park napi amperigénye. Mindenki kíváncsian várta, hogy a Brains közönsége miként reagál majd az egykori megasztáros érkezésére, Kállay-Saunders pedig azért izgult, mert mindig erre vágyott. Nagyszínpadon, jó technikával élőben zenélni. Ez nem tűnik túl nagy igénynek egy zenész részéről, de annak, akit a tehetségkutatók a hakni világba sodornak – sok esetben – ez csak egy álom marad.

Brains-koncert a Budapest Parkban - további képekért kattintson! Forrás: Origo

A "Your Desire" esetében a közönség egy másodpercig sem akadt fenn Saunders közreműködésén. Azonban a „Running” első 30-40 másodpercével nem nagyon tudtak mit kezdeni, de lássuk be, a Brains közönsége a 170 bpm-es tempón edződött, és egy ballada jellegű kezdés teljesen kizökkenti őket a jól megszokott, ütemes páros ugrásból. Viszont abban a pillanatban, hogy beindult a drum and bass alap, a közönség újra önfeledten táncolt és énekelte Magyarország eddigi egyik legsikeresebb eurovíziós dalát. „Amikor elkezdték tolni az Andrásnak ezt az eurovíziós szerzeményét, már akkor felfigyeltünk rá, majd lassan körvonalazódott bennünk, hogy valamit kellene csinálni akár az Andrással, akár egy feldolgozás erejéig, vagy valamilyen formában kihozni a Runningnak egy Brains-verzióját. Egyébként én már előtte is hallgattam a dalait. Az „I love you”, bármennyire is meglepő, nekem nagy kedvencem. Mint egy profi Bruno Mars-sláger" – mesélte MC Columbo még a koncert előtt.

MC Columbo - további képekért kattintson! Forrás: Origo

A dalon egyébként nem nagyon változtattak, némi hangszín különbségeket lehetett észrevenni, de ettől csak jobban passzolt a Brains-műsorba. Egyedül Columbo néhány soros szövege volt újdonság: „Nálunk a Brainsben nem szövegcentrikusak a dalok, a mi koncertünk nem erről szól, hanem arról, hogy másfél órában mindenki tomboljon. Ettől függetlenül jó volt szöveget írni úgy, hogy tudtam a Running esetében nagyon fontos a mondanivaló.”

MC Columbo, Kállay-Saunders András Forrás: Origo

Saunders láthatóan élvezte az élő koncertezés minden pillanatát. Egyelőre a tervezés fázisában jár, de tudatosan épít(get)i az útját. „Ebben az évben végre megjelenik az első albumom, amiből talán kiderül mindenki számára, hogy én mennyire nem az a celeb fiú vagyok, akinek látnak, és mi minden van bennem. 2015-től csakis élőben, zenekarral fogok fellépni, mert nekem ez az utam.” A lelkesedés mellett azért éreztette az elmúlt négy év terheit is: „Vannak emberek, akik irigykednek arra, ahol most tartok, és szeretnének a helyemben lenni. Én pedig nem itt akarok lenni… A jövő hónapban 30 fellépésem van, de én nem ezt akarom, hanem legyen négy koncertem, show, fények, jó technika." A zenekara már összeállt, egyelőre csak élő koncert nincs, ezért a gitárosát már többször elvitte a fellépéseire, hogy legalább egy akusztikus gitárral előadhasson néhány számot.

MC Columbo és Kállay-Saunders András - további képekért kattintson! Forrás: Origo

Columbo szerint András egyáltalán nem a kínos kategória abból a közegből, és megérdemelne egy normális produkciót, de, állítja, nehéz dolga lesz. „Bár én nem nagyon látok bele, és nem is nagyon érdekelnek a részletek, azért annyit lehet tudni, hogy az összes tehetségkutatós versenyzőt nagyon durva szerződések kötik le hosszú időre, és a műsor után a lehető legrosszabb, 'falunapos' vonalon pörgetik ki őket."

Ez az együttműködés tükrözi a Brains nyitottságát és rugalmasságát, hogy zenészek elismerik a tehetséget, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a rajongóik is...

Brains - további képekért kattintson! Forrás: Origo