Vágólapra másolva!
"Az emberek azt gondolják, az a jó, ha be tudják sorolni valahova a zenénket, de mi nem akarjuk nekik megmondani, hogyan értelmezzék" - állítja Mette Lindberg, az Asteroids Galaxy Tour dán duó énekesnője, aki a héten a Campus Fesztiválon lép fel.
Vágólapra másolva!

A pszichedelikus popot játszó dán banda 2007-ben alakult. Egyik első fellépésük Amy Winehouse-zal, közös turnéjuk pedig Katy Perryvel volt. A 2009-ben megjelent Fruit című lemez - amit a házi stúdiójukban vettek fel - kiváló kritikákat kapott, majd jött a sörreklám meg a Gossip Girl sorozat, és az egész világ megismerte őket.

Családi feeling a világ körül

Az Asteroids Galaxy Tour két tagból áll, akik minden alkalommal más vendégzenészekkel dolgoznak együtt. "Lars és én alkotjuk a zenekar magját - egyfajta duót –, ahol Lars a producer, és egyben multitálentum. A koppenhágai stúdiójában készítjük a zenét, és élőben pedig összeállunk egy zenekarrá. Jó barátok vagyunk, mint egy kis család, akik sokat utaznak együtt a világ körül, egyik kalandból a másikba csöppenve" - meséli Mette Lindberg.

The Asteroids Galaxy Tour, Lars Iversen, Mette Lindberg Forrás: Origo

Nem okoznak csalódást

Dalaik számtalan irányzatból merítenek. A groove táncra perdít, a hangzás pedig inspiráló és vidám. Sok benne a funk és a soul, nyitottak a jazz világára, de sorolták már őket a hiphop irányzathoz is. "Az emberek azt hiszik, hogy az a jó, ha be tudják sorolni valahova. Nem akarjuk megmondani nekik, hogyan értelmezzék vagy reagáljanak a zenénkre. Hívhatjuk popnak, azzal nem okozunk majd csalódást."

Mindenhol az ő zenéjük ment

A zenekar nevét egy régi bandatagnak köszönhetik, és Mette határozottan hisz abban, hogy egy ilyen furcsa és hosszú név is közrejátszik a siker elérésében. Szerintünk azonban a nevüket még senki nem tudta, amikor már az egész világ kívülről fújta a dalaikat. "Ha felcsendül a zenéd egy reklámban, tv-sorozatban, vagy bármi ilyen helyen, az mind csak népszerűsít, mint amikor rádióban hangzik el. Meg akarunk ragadni minden lehetőséget, hogy eljusson a zenénk a közönséghez. Nehéz alkotni anélkül, hogy közszemlére tennénk, amit csinálunk."

A szobában is énekel

A duó "zenei agya", Lars azokért a zenészekért rajong vagy tekinti őket példaképnek, akik valamilyen új műfajt hoznak létre, mint Sly Stone, Hendrix, Miles Davis, George Clinton vagy a Primal Scream. Mette-t pedig elsősorban a férfi frontemberek nyűgözik le. Imádja Mick Jaggert, Michael Jacksont, de sokat merít Neil Youngtól is. "Azért szoktam énekelni a szobámban No Doubt-ot is, az „I’m Just a Girl”-t és a „Hey Baby”-t, de odavagyok Björkért is, főleg az új „Debut” albumáért. Közös produkciót pedig Damon Albarnnal tudnék elképzelni. Szeretem a nyugodt, lágy hangját."

Óriási buli lesz Debrecenben!

Az új, Bring Us Together című lemezük szeptember 15-én jelenik meg, ízelítőül a YouTube-on már két hete megtalálható az első maxi, My Club néven. Ha pedig élőben szeretnénk hallani az újdonságokat és a jól ismert slágereket, akkor irány Debrecen, mert azt ígérik, hogy július 25-én a Campus Fesztiválon óriási bulit csapnak!