Ki Mit Tube - az első magyar online tehetségkutaó

Ki Mit Tube
KiMitTube
Vágólapra másolva!
A Ki Mit Tube elstartolása óra meghatározó oldal és egyben verseny lett; alig több mint egy hét alatt megközelítette a 2 milliós nézettséget. Mi is szemezgettünk a versenyzők videói között: találtunk prémium tartalmat, profin megrendezett klipeket és persze rengeteg trashvideót is. 
Vágólapra másolva!

A Ki Mit Tube egy olyan online tehetségkutató, amin bárki indulhat megkötés nélkül, ezért a produkciók is rendkívül változatosak. Mi is szemezgettünk egy kicsit a videók között, kíváncsiak voltunk mi a nép kedvence és van-e köztük olyan, ami méltó konkurenciája lehet, mondjuk az idei Nagy-Szín-Pad döntőseinek.

Itt van rögtön a jelenleg über-trendi rap/hip hop műfaj. A számos önjelölt rapper közül mindössze egynek sikerült feltornáznia magát a legjobb 15-be, ő Dzsiiza néven fut. A különleges produkciók között említhetjük az April Secret Section öregek otthonát is táncra perdítő zenés koreográfiáját, vagy a ManGoRise Acoustic örömzenélését. Ők házról házra járva ajándékozták meg a lakókat egy-egy számmal. Frontemberük 11 évig tanult komolyzenét - most azonban raszta frizurával nyomják a showt.

Ami a figyelemfelkeltést illeti, Lali generálta a legnagyobb buzzt. Egyedi, Conchita Wurst zenéjére írt táncos coming out vallomását sokan megosztották. A TOP15 egyetlen paródiáját TrueBadÚr szállította, aki Robin Thicke slágerét figurázta ki annyira ötletesen, hogy Puzsér se tudott róla rosszat mondani. Fluor Tomi megpróbált finom kritikával élni, ám zsűritársa őt is leoltotta.

A verseny kezdetétől a TOP3-ban mozgó és végtelenül cuki, autóban éneklő Lóci formáció kreatívan kihasználta a rendelkezésükre álló teret, azaz a kocsibelsőt, és vezetés közben felénekelték a Szociálisan érzékeny című dalt. Kiki Covers pedig modern hangszerelésben, Kiki saját hangját felvéve, ismétlésre rakva és eltorzítva dobta be nevezését a Hurts Wonderful life feldolgozásával és jelenleg a harmadik helyen áll

A zsűri végzi a dolgát, Sárközi Gyula koreográfus olykor a kukoricásból jelentkezik, máskor Elvis jelmezben mond véleményt. Puskás Peti gyakran hírességeket is komponál a videóiba: Szabó Zsófi és Görög Zita is feltűnt már "háttérként". Mondik Noémi pedig kiborította a net népét azzal, hogy leszólta Dancsó Péter produkcióját, Péterfy Bori pedig kemény, mint mindig, bár Takáts Eszter videója őt is megihlette.

Szeptember 13-ig tart a feltöltés időszaka a Ki Mit Tube-on, utána a zsűrin a sor, hogy a legtöbb szavazatot kapott 15-ből kiválassza azt az ötöt, amely új feladatot kapva tovább menetelhet az élő finálé felé. Azért arra kíváncsiak leszünk mit művel majd élőben Puzsér és mondjuk Dancsó Péter (ha bekerül).

KiMitTube Forrás: Red Lemon Media