Ez is ma volt: Két napig szólt ugyanaz a dal a rádióban

Rolling Stones 1994  címlapi
The Rolling Stones (L-R) Keith Richards, Ron Wood, Mick Jagger and Charlie Watts arrive by yacht at Chelsea Piers 03 May 1994 in New York to kick-off their "Voodoo Lounge " world tour 01 August. It is also the first time the Stones have toured without their bass player Bill Wyman, who left the group last year.
Vágólapra másolva!
Két nagy legendás előadó számára is fontos nap a február 17-e. Míg Elvis lemeze bearanyozódott, az AC/DC debütált. A Rolling Stones két dala pedig felváltva szólt két napon keresztül a rádióban. Hírek, érdekességek, slágerlisták, avagy minden, ami ezen a napon, február 17-én történt a zenében. 
Vágólapra másolva!

1960-ban ezen a napon Elvis Presley első lemeze, az Elvis aranylemezes lett. A lemezen olyan dalok szerepeltek, mint a Love Me, az Old Shep, vagy éppen a Paralyzed.

1966. február 17-én szökött a brit slágerlisták első helyére Nancy Sinatra mindenki által ismert dala, a These Boots Are Made for Walking. A dal felvételéhez, Frank Sinatra Los Angelesből hozatott sessionzenészeket, segítve ezzel idősebbik lányát. Hát bátran mondhatjuk, hogy megérte.

1969-ben ezen a napon rögzítette Bob Dylan és Johnny Cash közös dalát Girl From The North Country címmel, a nashville-i CBS-stúdióban. Később a dal Dylan Nashville Skyline nevezetű lemezén volt hallható.

1972-ben egy Los Angeles-i rádióállomás, a KDAY egy napon keresztül ismételve játszott két vadonatúj Rolling Stones-dalt, miután feltehetően ellopták a kazettákat a producer, Jimmy Miller otthonából. Továbbá ezen a napon született Billy Joe Armstrong is, a Green Day punk-rock zenekar frontembere.

Ma már elképzelhetetlen, hogy valami akkora őrület legyen, hogy két napig csak az szól a rádióban. A Rolling Stones ilyen volt! Forrás: AFP/Timothy A. Clary

1975-ben ezen a napon jelent meg az AC/DC debütáló albumba, a High Voltage. Az album olyan feldolgozásokat is tartalmazott, mint Big Joe Williams bluesklasszikusa, a Baby, Please Don't Go és az énekes, Bon Scott feleségéről szóló She's Got Balls, ami az első olyan AC/DC-dal, amelynek az énekes írta a szövegét.

Forrás: AFP/Jean-Claude Coutausse

1979-ben a Blondie Parallel Lines című nagylemeze vezette a brit albumlistákat, közel négy hétig a csúcson maradva, olyan dalokkal, mint a Heart of Glass, a Hanging on the Telephone és a Sunday Girl.

1981. február 17-én született Paris Hilton, aki 2006-ban zenei karierr építésével is próbálkozott.

1991-ben, ezen a napon született Ed Sheeran brit énekes-dalszerző is, aki 2012-ben vált világhírűvé, és a mai napig hódítja a slágerlistákat. Most éppen a Thinking Out Loud, a Don't és az I See Fire című dalokkal.

Ezen a napon, 1996-ban, egy aukción 4500 dollárért értékesítették Bruce Springsteen lejárt hitelkártyáját. A világhírű énekes fizetni próbált vele egy Los Angeles-i étteremben, és a sikertelen tranzakció után a pincérnőnek ajándékozta szuvenírként. Szerencsés hölgy.

2000-ben a liverpooli Beatles-múzeumban ekkor állították ki John Lennon Steinway pianínóját, amelyiken többek között az Imagine című klasszikust is komponálta. Később a pianínó egy aukción több mint 1,7 millió dollárért kelt el.

John Lennon Steinway pianínója több mint 1,7 millió dollárért kelt el Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

2003-ban ezen a napon tartóztatták le azt az embert, aki korábban többek között olyan sikeres fiúcsapatok elindulásában segített, mint a Backstreet Boys vagy a 'NSync. Lou Pearlman feltörekvő előadóknak ígért megjelenést a honlapján, mondván, hogy az majd segíti őket munkát találni. Mindezt potom 1500 dollárért cserébe.

2008. február 17-én Duffy brit soulénekes Mercy című dala került a slágerlisták élére, és több mint öt héten keresztül vezetett. 2008-ban ez volt a legtöbbet eladott lemez az Egyesült Királyságban, és Duffy még Grammy-díjat is nyert a legjobb női popteljesítmény kategóriában. Emlékeztek még?

Még több infó és érdekesség a ThisDayInMusic oldalán.