Így még nem hallottad Csokonai versét

Red Bull Pilvaker Reményhez
Pilvaker klip
Vágólapra másolva!
Elkészült a Red Bull Pilvaker 2015-ös bemutatkozó videója, ami Csokonai Vitéz Mihály "A Reményhez" című költeményét dolgozza fel 21. századi módon.  
Vágólapra másolva!

A feldolgozás különlegessége, hogy Csokonai több mint kétszáz éves sorain semmit sem változtattak, az eredeti verset tökéletesen el tudták rappelni az MC-k, Diaz, Deego, Wolfie, Dipa, Bom, Halott Pénz, Fura Csé és Fluor. A zenét – a Wellhelloból is ismert – Diaz szerezte.

A klip nem titkoltan utal a Red Bull Pilvaker mindenkori céljára, hogy a modern zenei alapokra helyezett költeményekkel szeretné közelebb hozni a fiatalokhoz a költészet legjavát. A videóban az iskolából hazafelé tartó fiú körül – aki vélhetően ezután könnyebben elszavalja majd Csokonai klasszikusát – még a magyar hiphopszféra egy része is feltűnik.

"Nagyon izgalmas volt Csokonai versét eredetiben előadni, néhány szóra nehezen állt ugyan rá a szám, de összességében ez egy teljesen jól rappelhető szöveg. A mondanivalója pedig abszolút időtálló, számomra ezek a sorok a mindennapok harcairól szólnak, és arról, hogy szükségünk van valamire, amiből erőt meríthetünk” – mondta Halott Pénz.

„Nem könnyű feladatot vettünk a vállunkra immár harmadik alkalommal, mégis minden egyes pillanatban csapatként tudunk együtt lélegezni, ami nagyon nagy szónak számít. Alapvető törekvési cél, hogy lefújjuk a port a versekről, hogy visszategyük őket a mindennapi teendők térképére. A Reményhez című vers mellé direkt egy zordabb hiphopalapot kértünk Diaztól, hogy erős legyen a kontraszt” – mondta el a klipről Wolfie.

A Red Bull Pilvaker idén dupla előadással jelentkezik 2015. március 15-én az Erkel Színházban.