Obama a boldog házasság titkára kíváncsi

Barack Obama, olvas
US President Barack Obama reads the Georgetown University program as he sits courtside during the first half of the NCAA men's college basketball game between Georgetown and Duke at the Verizon Center in Washington ON January 30, 2010. AFP PHOTO/Saul LOEB / AFP / SAUL LOEB
Vágólapra másolva!
Meglepő, mi az amerikai elnök kedvenc könyve, dala és filmje 2015-ben.
Vágólapra másolva!

Barack Obama mindig is irodalomrajongó elnök hírében állt. Idén is elárulta a People magazinnak, melyik könyvet szerette a legjobban 2015-ben. A választása többeket meglepett, hiszen a regénynek semmi köze a politikához, pénzügyhöz vagy gazdasághoz: Lauren Groff Fates and Furies (Sorsok és őrjöngések) című, intim hangulatú könyve egy boldog házasság titkait mutatja be a férj és a feleség belső monológjain keresztül.

Obama mindig szívesen beszél olvasmányélményeiről Forrás: AFP/Saul Loeb

A first lady is elárulta a magazinnak, mi volt a kedvenc könyve: Michelle Obama szintén egy házasságról szóló regényt, Elizabeth Alexander The Light of the World (A világ fénye) című memoárját választotta, amelyben az írónő férje hirtelen haláláról vall.

Az elnöki pár kedvenc 2015-ös dalairól is beszélt a lapnak. Az elnök Kendrick Lamar How Much a Dollar Cost (Mennyit ér egy dollár) című számától pörgött be a leginkább, felesége pedig Bruno Mars Uptown Funk-jától.

Michelle Obama és Miss Röfi, a Muppet Show sztárja Forrás: AFP/2012 Brendan Smialowski/Brendan Smialowski

A People magazin azt is megírta, Barack Obama kedvenc idei filmje a Matt Damon főszereplésével készült, a Marson játszódó A mentőexpedíció volt, feleségéé pedig egy érzelmekről szóló animációs film, az Agymanók.

Obama azért nem csak a kultúráról beszélt: elmondta azt is, kedvenc 2015-ös pillanata az volt, amikor az amerikai fellebbviteli bíróság kimondta, az államok nem tilthatják az azonos neműek közötti házasságkötést.