A nap, amikor Freddie Mercury utoljára lépett színpadra

Freddie Mercury 1984 Paris
A file picture taken on September 18, 1984 showing Rock star Freddie Mercury, lead singer of the rock group "Queen", during a concert at the Palais Omnisports de Paris Bercy (POPB).
Vágólapra másolva!
Megszületett Ray Charles egyik legnagyobb klasszikusa, mai napig levakarhatatlan lett Bon Jovi csapból is folyó slágere. Hírek, érdekességek, slágerlisták, avagy minden, ami ezen a napon, február 18-án történt a zenében. 
Vágólapra másolva!

1959-ben ezen a napon rögzítette Ray Charles What'd I Say című klasszikusát. A dal olyan mintha egy koncertbe csapna át, köszönhetően Charles több dalában is alkalmazott kérdés-válasz játszmáinak, közte és női háttérvokalistái közt. A dal hamar felkapottá tette Ray Charlest, ugyanis ezzel a Billboard R&B lista első, és a TOP 100-as lista 6. helyéig jutott.

50 éve ilyenkor, 1965-ben éppen az Abbey Road stúdióban dolgozott a Beatles, olyan dalokon, mint a You've Got to Hide Your Love Away és a Tell Me What You See.

A híres Abbey Road zebra Forrás: whizzpast.com

1966-ban Brian Wilson ezen a napon rögzítette a Beach Boys egyik legnagyobb klasszikusát, a Good Vibrationst, ami a zenekar harmadik legnagyobb number one slágere lett az Egyesült Államokban. Amikor Brian gyerek volt, az édesanyja azt mondogatta neki, hogy a kutyák képesek bizonyos rezgéseket érzékelni az embereken, megérzik például a romlott lelkű embereket, és ezért ugatják meg őket. Wilson ezt a gondolatot próbálta átültetni a dalba.

1969 február 18-án házasodott össze a Bee Gees énekese, Maurice Gibb és Lulu, skót énekesnő, az angliai Gerrards Cross nevű településen. Az esküvőn 3000 meghívatlan vendég tűnt fel, hatalmas káoszt okozva.

1972-ben ezen a napon tört fel az albumlisták csúcsára Neil Reid, debütáló nagylemezével. A mindössze 12 éves énekes lett az Egyesült Királyság legfiatalabb előadója, aki elérte a lista első helyét.

1980-ban Bill Wyman, a Rolling Stones egykori basszusgitárosa, egy rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy két év múlva elhagyja a zenekart, pont a banda 20 éves évfordulóján. Hát nem lett igaza, ugyanis egészen 1993-ig a Rolling Stones tagja volt.

1987-ben Bon Jovi Livin' On A Prayer című klasszikus slágere került az amerikai slágerlisták élére. Ahhoz pedig ma sem kell túlzottan keresgélni, hogy a rádiókban belefusson valahol az ember.

25 évvel ezelőtt, 1990-ben ezen a napon lépett utoljára színpadra Freddie Mercury, aki a Queen tagjaival közösen vette át a Brit Award életműdíját, a könnyűzenéhez való kimagasló hozzájárulásuk miatt. Az ekkor már láthatóan törékeny állapotban lévő énekes, 1991. november 24-én halt meg.

Freddie Mercury 1984-ben egy párizsi Queen koncerten Forrás: AFP/Jean-Claude Coutausse

1995 február 18-án drogtúladagolásban hunyt el a Replacements gitárosa, Bob Stinos. Holttestét minneapolisi lakásában találták meg.

2004-ben az angol énekesnő, Dido is felkerült a világ legjobban kereső zenészei közé, miután 2003-ban 26,9 millió dollárt kaszált. Ebben az évben, az énekesnő Life For Rent című lemeze volt a legtöbb példányszámban elkelt album az Egyesült Királyságban.

Továbbá 2004-ben, ezen a napon ítélték el szexuális támadás miatt Marilyn Mansont, miután 2001-es detroiti koncertjén, egy háttal álló biztonsági őr nyakába tette lábait és maga felé fordította őt. Manson ezért a kis show-elemért 4000 dollár büntetést fizetett.

Bizonyára ijesztő látvány és örök élmény maradt a biztonsági őrnek az eset Forrás: AFP/Ed Oudenaarden

2005-ben, Britney Spears támadta a US magazint, miután engedélye nélkül közöltek képeket, a Fiji-szigetekbeli nászútjáról. "Britneynek saját magazint kéne indítania, ahol ő parancsolgathat" - kommentálta az esetet a US magazin.

2009-ben, Duffy 3 szobrot is hazavihetett a Brit Awardsról, köztük a legjobb brit női előadó, a legnagyobb áttörést produkáló előadó és az év albuma díját is. Az év legjobb nemzetközi előadója és albuma díját a Kings of Leon kapta, míg Kanye West és Katy Perry lettek az év legjobb nemzetközi férfi és női előadói cím birtokosai.

Duffy 6 évvel ezelőtt, a 2009-es Brit Awardson Forrás: AFP/Leon Neal

Még több infó és érdekesség a ThisDayInMusic oldalán.