Mutasd meg, hogy te vagy a legjobb

május 1-je, a munka ünnepe, 
A tizedik születésnapját ünneplő A38 hajó a Petőfi híd budai hídfőjénél 2013. április 30-án
Vágólapra másolva!
Ismét keresi a legjobb zenei előadókat a Talentométer. A könnyűzenei tehetségkutató sikerét tükrözi, hogy eddig évente több mint ötszáz zenekar jelentkezett. A bejutók hat héten keresztül, öt kategóriában mérhetik össze tudásukat, hogy végül kiderüljön, kik azok, akik értékes nyereményekben részesülnek. Mindezt persze megelőzi a nevezés, ami szeptember 30-án zárul.
Vágólapra másolva!
Az A38 hajó a Petőfi híd budai hídfőjénél Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ötödször rendezi meg az A38 Hajó a Talentométer nevű könnyűzenei tehetségkutatóját. Az elmúlt négy évben több mint kétezer zenekar és előadó nevezett, több mint száz pályázó kapott koncertlehetőséget, több tucatnyian részesültek díjakban. Öt kategóriában várják az indulókat: pop/rock, hiphop/reggae, metál, világzene/népzene, jazz, a zsűriben pedig olyan ismert zenészek kaptak helyet, mint a Papp Szabolcs, a Supernem énekese, vagy az Irie Maffia rappere, Busa Pista.

A legjobbak többek között lemezfelvételt, nyári fesztiválfellépést és koncertklipet nyerhetnek.

A jelentkezők szeptember 30-ig pályázhatnak, a középdöntőbe a közönség szavazhatja be a kedvenceit. Ezt követően a zsűri és a szavazók ötven fellépőt engednek tovább, akik így hétről hétre bemutatkozhatnak az A38 Hajón. Végül a legjobb tíz december 13-án csap össze egy hatalmas koncerten és a fináléban kiderül, hogy kik nyerik a díjakat.

A tehetségkutató idén is várja a pályázatokat koncertfotó kategóriában, emellett a szervezők - 2015-ben először - lehetőséget kínálnak a kreatív játéktervezők bemutatkozásának is.

Íme a tavalyi győztes Makrohang: