Élőben közvetítik Lemmy temetését

Lemmy Motörhead Ian Kilmister
British rock band Motorhead's lead singer Ian "Lemmy" Kilmister performs on the Pyramid Stage on the first official date of the Glastonbury Festival of Music and Performing Arts on Worthy Farm near the village of Pilton in Somerset, south west England, on June 26, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF / AFP / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Szombaton helyezik végső nyugalomra „Lemmy” Kilmistert, a Motörhead énekesét. A szertartást mindenki élőben követheti majd a számítógép elől.  
Vágólapra másolva!

A hetvenéves zenész halálát a rák egy különösen agresszív formája okozta december végén. A temetés részleteit most tették közzé a zenekar hivatalos Facebook-oldalán, ahol arra kérik a rajongókat, hogy ne menjenek oda a Los Angeles-i rendezvényre, ahol a barátok és a család rója le végső tiszteletét.

Senki nem marad le a szertartásról Forrás: AFP/Oli Scarff

Mindenki részt vehet

A bandatagok azonban nem akarnak senkit kirekeszteni a közös gyászolásból, így a neten élőben fogják közvetíteni a szertartást:

„Azt szeretnénk, ha MINDNYÁJAN részt vehetnétek a megemlékezésen. Akárhol vagytok is, LÉGYSZÍVES, gyűljetek össze Motörhead-rajongókkal,

– írják.

Szoborra is gyűjtenek

A stream a Motörhead Youtube-csatornáján érhető majd el január 9-én. Emellett egész napos megemlékezést is tartanak a nemrég meghalt rock ikon kedvenc szórakozóhelyén, a Los Angeles-i Rainbow Bar and Grillben. A rajongók már egy Lemmy-szoborra is gyűjteni kezdtek a neten, amit a nevezetes bárban állítanának fel.