New Yorkban lépnek fel a Békéscsabai Jókai Színház színészei

Vágólapra másolva!
A Dzsungel könyvét mutatja be a New Yorki-i székhelyű Pilvax Players és a Békéscsabai Jókai Színház. A Jókai Színházból hárman utaznak Amerikába, hogy június 23-án bemutassák a darabot. 
Vágólapra másolva!

Négy nap alatt öt elődadást terveznek. A Jókai Színházhoz Gerner Csaba színészen keresztül érkezett a Pilvax Players felkérése, ugyanis már jó ideje kapcsolatban van az amerikai-magyar színjátszó társulattal. Gerner Csaba egyébként Sir Kánt játszotta a békéscsabai színházban, de New Yorkban ő lesz a darab rendezője is. A Dzsungel könyvét már húsz éve játssza a Jókai Színház, és Gerner Csaba új értelmezésben szeretné színre vinni Amerikában.

A Jókai Színház igazgatója, Seregi Zoltán elmondta, hogy a premierről és a két társulat közös munkájáról filmet is forgatnak. A forgatócsoportot a Jókai Színház adja, emellett pedig néhány jelmezt is kölcsönöznek az előadásokhoz. Seregi Zoltán fontosnak tartja a Jókai Színház életében az amerikai együttműködést, és

szerinte az amerikai út a színészeknek a szakmai bemutatkozásra és az élménygyűjtésre egyaránt jó lehetőség.

Olyan filmet terveznek a próbákról és az elődadásokról, amely a jövőben a nagyközönség számára is elérhető lesz.

Seregi Zoltán azt mondta, nem kizárt, hogy a magyar és az amerikai-magyar társulat a jövőben a Dzsungel könyve után is együttműködik majd.

A New York-i székhelyű Pilvax Players társulat profi és amatőr színészekből álló alkotócsoport.

Amerikában élő magyarokként egyik legfontosabb feladatuknak a magyar nyelv ápolását és a magyar közösség összetartását tartják.

A Pilvax Players egyik célja, hogy nemzetközi közönséget is megmozgató előadásokat hozzanak létre, és ehhez a törekvéshez csatlakozott a Békéscsabai Jókai Színház is. A bemutató június 23-án lesz New Yorkban, a La Ma Ma Theaterben.