Ingyenes koncertek egyszerre öt színpadon

Zene Ünnepe
Vágólapra másolva!
Kedden, délután kettő órakor kezdődnek a koncertek a Várkert Bazárban a Zene ünnepén, és egészen este 10 óráig több mint ötven zenekar lép fel. A Zene Ünnepe egy európai kezdeményezés, melynek keretében a nyár első napját zenészek és zenebarátok közös muzsikálással ünneplik. 
Vágólapra másolva!

A Zene Ünnepének a Nemzeti Kulturális Alap mellett társszervezője a Cseh Tamás Program is. A sok koncertes rendezvényen idén is a programban 2014-ben és 2015-ben sikeresen pályázó zenekarok, illetve a tavalyi Zene Ünnepén már fellépő együttesek játszanak majd. A Várkert Bazárban ott lesz a Cseh Tamás Program infósátra is, ahol minden, a pályázatokkal, támogatási lehetőségekkel kapcsolatos információt meg lehet majd tudni.

Zene Ünnepe Forrás: Zene Ünnepe 2016

A Cseh Tamás Program a tavalyi rendezvény után idén is a Várkert Bazár parkjában állítja fel akusztikus színpadait. Ezeken a színpadokon nagyrészt a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok lépnek majd fel. A több mint ötven zenekar öt helyszínen lép játszik majd: az Öntőház udvaron, a Fülkepavilonnál, a Kertkapunál, a Gloriett és a Lépcsőpavilon előtt.

A Zene Ünnepének egyik fő célja, hogy a zenészek és a közönség a zene örömét minél több helyen, minél több tallákozáson oszthassák meg egymással. A koncertek mellett lesz majd kvíz és fotófal is. A koncerteket nagyjából úgy lehet leírni, hogy az egyszálgitár-produkciótól kezdve az esti bulikoncertig minden lesz.

A koncertek ingyenesek, akit érdekel a rendezvény, a legtöbbet a koncerteknek szánt Facebook-eseményből tudhat meg.