Vidnyánszky Attilát és színházát ünnepelték Párizsban

Törőcsik Mari; Trill Zsolt filmbemutató, A szarvassá változott fiú
Budapest, 2014. november 25. Trill Zsolt és Törőcsik Mari színművészek a Juhász Ferenc költeményéből készült A szarvassá változott fiú című film bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2014. november 25-én. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Hatalmas sikert aratott Párizsban az egyik legfontosabb európai színházi, összművészeti fesztiválon a Nemzeti Színház és a beregszászi Illyés Gyula Színház közös produkciójában Vidnyánszky Attila rendezése, A szarvassá változott fiú. A Festival de l'maginaire-t idén sorrendben már huszadszor rendezik meg. 
Vágólapra másolva!

Vidnyánszky Attila színháza a Juhász Ferenc költeményéből készült A szarvassá változott fiú című előadást mutatta be különleges módon. Egyrészt látható volt Vidnyánszky Attila filmje, másrészt a színházi előadás is. A szarvassá változott fiú a Nemzeti Színház repertoárján is szerepel.

Forrás: Nemzeti Színház/Ilovszky Béla

A főszerepeket Trill Zsolt, Törőcsik Mari, Szűcs Nelli, Kristán Attila, Rácz József, Tóth László és ifj. Vidnyánszky Attila játssza. Az előadás után a közönség hosszan ünnepelte a társulatot.

Juhász Ferenc költő, Vidnyánszky Attila, valamint Trill Zsolt és Törőcsik Mari a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban Forrás: MTI/Kallos Bea

A Théâtre de l'Atelier az egyik legismertebb párizsi színház, igazgatója a nagyszerű színházrendező, Didier Long. Ebben a színházban játszott mások mellett Fanny Ardant is, és itt rendezte meg John Malkovich a Veszedelmes viszonyok színpadi változatát. Itt rendezett a világ egyik legnagyobb színházrendezője, Patrice Chéreau is. A közelmúltban a Georges Simenon írásából készült A macska volt a színház műsorán, két nagy színpadi színész, Myriam Boyer és Jean Benguigui főszereplésével.

A Théâtre de l'Atelier Forrás: hemis.fr/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck

A hétfői párizsi bemutatón ott volt a világhírű szír-francia költő, Adonis is, akit évek óta az irodalmi Nobel-díj egyik legnagyobb esélyesének tartanak. Adonis elragadottan dicsérte az előadást.