Beyoncé érdekelte idén a legtöbb embert

TIDAL X: 1015 - Show GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment
NEW YORK, NY - OCTOBER 15: Beyonce performs onstage during TIDAL X: 1015 on October 15, 2016 in New York City. Theo Wargo/Getty Images for TIDAL/AFP
Vágólapra másolva!
Szokás szerint a Google idén decemberben is közzétette az év keresési trendjeit. Ha a nemzetközi listákat nézzük, a könnyűzenében egyértelműen Beyoncé éve volt 2016.
Vágólapra másolva!

Beyoncéhez fűződik a leggyakrabban keresett dal, amely az énekesnő legújabb, Lemonade című albumáról februárban megjelent Formation lett, illetve az ő nevére kerestek rá a legtöbben a Google-ban a zenészek közül.

Ezen a listán Céline Dion, Kesha, Kehlani és a Coldplay került még a top 5-be, akik közül valószínűleg Kehlani neve fog a legkevésbé ismerősen csengeni a magyar olvasóknak. A 21 éves énekes-dalszerző idén új dalai mellett botrányoktól sem mentes magánélete miatt került a figyelem középpontjába. Az eredetileg Kehlani Ashley Parrish névre hallgató énekesnő debütáló lemeze, a Sweet Sexy Savage 2017 elején jelenik meg.

Az első 10-be egyébként Guns N' Roses is befért,

minden bizonnyal turnéjuk és az összeállással kapcsolatos hírek miatt, amelyek tavaly decemberben kerültek nyilvánosságra.

A legtöbbször keresett zenészek:

1. Beyoncé
2. Céline Dion
3. Kesha
4. Kehlani
5. Coldplay
6. Teyana Taylor
7. Grace VanderWaal
8. Kanye West
9. Jacob Sartorius
10. Guns N' Roses

Ha a dalokat nézzük, a Formation mögött a második leggyakrabban keresett Prince Purple Rain-je lett, amelynek a popikon áprilisi halála adott aktualitást. A harmadik a Rae Sremmurd nevű hiphopduó Black Beatles című száma lett, amelyet többek között a mannequin challenge, azaz az egyre divatosabbá váló

próbababa kihívás tett híressé.

Ilyenkor a kihívásban részt vevőknek - lehetőleg egy nagyobb társaságnak - furcsa pózba kell merevedniük, miközben valaki kamerával veszi a jelenetet. Érdekesség, hogy a Black Beatles-nek eredetileg semmi köze nem volt a kihíváshoz, amelyet egy október 26-án megjelent videó indított el. A zene később került aláfestésként a videó alá, és erre a Rae Sremmurd is rájátszott, amikor november 3-án saját koncertjükön is rendeztek egy mannequin challenge-et.

Az első 10-ben egyébként helyett kapott Adele Hello című száma, amely még 2015-ben jelent meg, illetve Mike Posner I Took a Pill in Ibiza című dala is, amely a Black Beatles-hez hasonlóan az év egyik meglepetésslágere lett.

A legtöbbször keresett számok:

1. Beyoncé – 'Formation'
2. Prince – 'Purple Rain'
3. Rae Sremmurd – Black Beatles
4. Desiigner – Panda
5. Drake – One Dance
6. DNCE – Cake by the Ocean
7. Adele – Hello
8. Ruth B — Lost Boy
9. Disturbed – Sound of Silence
10. Mike Posner – I Took a Pill in Ibiza