Donald Trump miatt csúszik a U2 új albuma

U2 The Edge
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 23: Recording artist The Edge of music group U2 performs onstage at the 2016 iHeartRadio Music Festival at T-Mobile Arena on September 23, 2016 in Las Vegas, Nevada. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
2017 legjobban várt albumainak listáján előkelő helyen szerepel a U2 új albuma: a zenekar gitárosa viszont nemrég arról beszélt, hogy Donald Trump győzelme miatt elhalasztják a lemez megjelentetését.
Vágólapra másolva!

Az ír rockerek már majdnem befejezték a Songs of Experience címre hallgató, 14. stúdióalbumuk munkálatait: állítólag már csak az utolsó simítások hiányoznak az eredetileg 2016-ra tervezett lemezről. The Edge megfogalmazása szerint viszont azóta a világ megváltozott, ami arra késztette a zenekart, hogy újragondolja az albumot. A gitáros erről a Rolling Stone magazinnak beszélt.

The Edge a színpadon Las Vegasban, 2016-ban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

The Edge azt mondta, hogy az album 80 százalékát még 2016 előtt vagy tavaly év elején írták, ezért

el kellett gondolkodniuk arról, hogyan viszonyul a világ jelenlegi állapotához.

A gitáros szerint az amerikai elnökválasztás váratlan eredményével az inga a másik irányba lengett ki, és úgy érezték, mintha a kör bezárult volna, mióta a Reagen-Thatcher-éra idején megjelent legsikeresebb albumuk, a The Joshua Tree. Ez pontosan 30 éve történt, ezért a lemez előtt tisztelegve a U2 amerikai és európai turnéra indul 2017-ben.

The Edge szerint olyan, mintha visszatérnénk 1987-be, Ronald Reagen elnöksége és Margaret Thatcher miniszterelnöksége idejére, ez pedig új értelmezést ad a The Joshua Tree dalainak. De nem csak a harminc évvel korábbi lemeznek, hanem a tervezett új albumnak is:

"jegelnünk kellett az albumot egy időre ...


- mondta The Edge.

Arról nem beszélt, hogy vannak-e konkrét dolgok, amiket meg akarnak változtatni az albumon, de azt mondta, akár új dalok is felkerülhetnek a halasztás miatt a Songs of Experience-re.

A U2 legutóbbi albuma, a Songs of Innocence 2014-ben jelenet meg.