Kés a szívbe: feloszlik a HIM

HIM
GEORGE, WA - SEPTEMBER 06: (L-R) Gas Lipstick, Linde, Ville Valo, Burton and Mige of HIM pose for a portrait backstage during the Pain In The Grass music festival hosted by 99.9 KISW at The Gorge Amphitheater on September 6, 2013 in George, Washington. (Photo by Mat Hayward/Getty Images)
Vágólapra másolva!
"Befejeztük a kirakóst, elfordítottuk a kulcsot. Köszönjük" - írta a Facebook-on a finn gótikus rockzenekar, a HIM frontembere. 26 év után feloszlik a zenekar.
Vágólapra másolva!

26 év után feloszlik a gótikus rockban utazó, Magyarországon talán inkább a love metal - kissé pejoratív - kategórianévvel illetett finn HIM együttes. A zenekar feloszlását a Facebook-oldalukon is előrejelezték. Az ott közölt sorok alapján nehezen elképzelhető egy, az 1993-ashoz hasonló újra összeállás. A HIM ugyanis egy évvel 1991-es megalakulása után feloszlott, majd állt össze újra egy évvel később.

2017 végéig marad együtt a banda Forrás: Getty Images/Mat Hayward

A közleményben az énekes Ville Valo azt írta, "a szeretet és a metal negyed százados kapcsolata után őszintén érezzük, hogy a HIM bejárta a neki szánt utat, és itt az ideje, hogy kimondja az adiost. Már csak azért is, hogy új, eddig még nem ismert látványoknak, illatoknak és hangzásoknak adjon utat".

A zenekar egész pontosan 2017 végén, egy 14 országot érintő, 35 koncertes búcsúturné után oszlik fel. A turnét júniusban kezdik, de még decemberben is lesznek fellépéseik. A lista még nem teljes, több finn és amerikai helyszínt is bejelentenek a közeljövőben. Magyarországhoz a december 2-ai prágai fellépésük lesz a legközelebb.

Az utolsó, a 2013-ban megjelent Tears On Tape című albumuk címadó dala: