Új szerelmet keres férjének a haldokló írónő

Vágólapra másolva!
A 28 gyerekkönyvet író Amy Krouse Rosenthal azt szeretné, hogy halála után a férje újra megtalálja a szerelmet.
Vágólapra másolva!

– kezdte Talán hozzá akarsz menni a férjemhez című írását a New York Timesban Amy Krouse Rosenthal. Leírja, hogy 26 éve ismeri a férjét, akivel három felnőtt gyerekük van, és még legalább 26 közös évet tervezett vele, 2015 szeptemberében viszont petefészekrákot diagnosztizálta nála.

Úgy döntött, hogy habár ő maga soha nem használta a Tindert, vagy más divatos társkeresőket, készít egy bemutatkozó anyagot a férjéről, hiszen a több mint kilencezer közösen eltöltött nap után igazán jól ismeri. Az írónő a cikkben férje külső tulajdonságait, mint őszes haját és mogyoróbarna szemét, és belső értékeit is sorra veszi. Megtudhatjuk, hogy Jason hihetetlenül ügyes, például nagyon jól tud főzni (még a palacsintát is fel tudja dobni), szereti a zenét, és nagyon jó apa. Felesége szerint Jason igazi festőművész, még akkor is, ha irodában kénytelen dolgozni.

– írja Amy Krouse Rosenthal a „társkereső profilban", ami sokkal inkább tűnik szerelmi vallomásnak.

A férjéről szóló beszámolót azzal zárja, hogy most már eleget tudunk Jasonről ahhoz, hogy jobbra húzzuk a Tinderen. "Várjunk! Azt mondtam már, hogy hihetetlenül helyes is? Hiányozni fog, hogy láthassam az arcát" – teszi még hozzá. Az írónő szerint, ha úgy tűnik, mintha férje egy tündérmeséből lépett volna ki, nem járunk messze a valóságtól.

A cikket azzal zárja, hogy megmagyarázza, miért készítette ezt a szokatlan profilt. Leírja, hogy több időt szeretne a férjével, de már valószínűleg csak pár napja van hátra, és a legnagyobb ajándék, amiben reménykedhet, hogy

a megfelelő ember elolvassa a szöveget, megtalálja Jasont, és "elkezdődik egy újabb szerelmi történet".

Az amerikai írónő elsősorban díjnyertes gyerekkönyvek szerzőjeként ismert, de nemrég memoárt is megjelentett a családi életükről, amelyet még a betegség diagnosztizálása előtt írt. A Textbook Amy Krouse Rosenthal című könyvében arra biztatta az olvasóit, hogy javasoljanak neki valamilyen tetoválást, amit közösen elkészíttethetnek. Tavaly szeptemberben Paulette nevű olvasója el is utazott hozzá, és Chicagóban magukra tetováltatták a more (több) szót. A szerzőnek ez volt a második tetoválása, az első, a kisbetűs „j" természetesen Jasonre utal, akire pedig felesége monogramja (AKR) van tetoválva.