Andrea Bocelli a kutyahúsevés ellen kampányol

Andrea Bocelli
LAS VEGAS, NV - JUNE 13: Honoree Andrea Bocelli performs during the 19th annual Keep Memory Alive "Power of Love Gala" benefit for the Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health honoring Andrea Bocelli and Veronica Bocelli at MGM Grand Garden Arena on June 13, 2015 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images for Keep Memory Alive/AFP
Vágólapra másolva!
A világhírű tenor hadjáratot indított a kutyahús fogyasztása és az állatkínzás ellen Ázsiában.
Vágólapra másolva!

Az 58 éves olasz tenor Chopin nevű kutyájával közös videójában érvelt a kutyahúsevés és az állatkínzás ellen.

"Chopin az első, aki fogad, amikor hazaérek egy utazásról. Az egész család szereti őt" - mondta a világhírű énekes, hozzátéve, hogy kutyája különösen kedveli a zenét. "Amikor a zongorán gyakorlok, mindig ott van mellettem, míg el nem alszik" - mesélte.

Az operaénekes a volt olasz turisztikai miniszter, Michela Vittoria Brambilla által alapított állatvédő liga kampányához csatlakozott. "Biztosak vagyunk abban, hogy Bocelli hangja elér az emberekhez az ázsiai országokban. Attól, hogy távoli országokról van szó, nem nézhetünk félre" - mondta Brambilla.

A volt miniszter az olasz kormányt és az Európai Uniót is sürgeti, hogy tegyen konkrét lépéseket a kutyahús fogyasztása és annak kereskedelme ellen.