Híres könyvtárosról mintáztak szuperhősfigurát

Nancy Pearl
könyvtáros
akciófigura
szuperhős
Vágólapra másolva!
Levehető piros köpenye van, 9 centi magas, és leginkább azt tudja, hogy mi legyen a következő elolvasandó könyvünk. Könyvtáros szuperhősfigurát adtak ki az amerikaiak. 
Vágólapra másolva!

Egy létező, nagyon is ismert amerikai könyvtárosról és íróról, Nancy Pearlről mintázták azt az akcióhősfigurát, amellyel

új szintre emelték a primitívség elleni harcot és egyúttal a lököttséget is.

A 2017 decemberében piacra dobott termék teljes neve Nancy Pearl könyvtáros akciófigura lett, és az Archie McPhee nevű – elsősorban különösebb funkció nélküli bolondságokkal foglalkozó – cég gyártja. A játékot jelenleg 10 dollárért lehet beszerezni.

„Amikor eljön a sötétség kora, fel kell emelkednie egy hősnek” - írják a csomagoláson Forrás: Archie McPhee

A kísérőszöveg szerint manapság annyira behálózza a világot az információ, hogy sokkal nagyobb szükség van az információmorzsákat rendszerező könyvtárosokra, mint eddig bármikor. Azt írják, a figura egyfajta főhajtás a nyomtatott és digitális világ legkeményebb harcosai előtt.

Ilyenkor nem érdemes leszedni a köpenyt Forrás: Archie McPhee

„A majd' 9 centis magasságával és levehető köpenyével a figura megmutatja, valójában mekkora hős is egy könyvtáros” - írja az Archie McPhee. Nancy Pearl még decemberben kérdezte egy közönségtalálkozón Tom Hankset új könyvéről. És ha már találkoztak, pózoltak is egyet az akcióhős babával.

Az Archie McPhee egyébként rengeteg dologgal foglalkozik. Megvan nekik az Edvard Munch Sikoly című festményéről ismert nőalak kis figurája is.