Meghalt "Fast" Eddie Clarke

Ian 'Lemmy' Kilmister, Fast Eddie Clarke
English bassist and singer Ian 'Lemmy' Kilmister (1945 - 2015) pictured with guitarist 'Fast' Eddie Clarke of heavy rock group Motorhead in London in 1982. (Photo by Michael Putland/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Meghalt Fast Eddie Clarke, a Motörhead egykori gitárosa. A zenész 67 éves korában szerdán Londonban halt meg. Halálával a Motörhead klasszikus felállásából immár senki sincs életben.
Vágólapra másolva!

Az Edward Allan Clarke néven anyakönyvezett zenész haláláról a Motörhead közösségi oldala adott hírt csütörtökön. Azt írják, hogy Clarke-ot tüdőgyulladással ápolták kórházban. A heavy metal zenekar klasszikus felállásából, amely az első öt lemezt készítette, ő halt meg utoljára. 2015-ben halt meg az énekes-basszusgitáros, Lemmy Kilmister és Philthy Animal Taylor dobos.

Eddie Clarke a hetvenes évek első felében Curtis Knight blues zenekarában játszott, amellyel két albumot is készített. A hetvenes évek közepén találkozott Lemmy Kilmisterrel, majd 1976-ban csatlakozott a Motörheadhez.

A legendás trió egészen 1982-ig zenélt együtt,

ezalatt öt stúdiólemezt adtak ki. A Motörhead című debütalbum 1977-ben, az Overkill és a Bomber 1979-ben, az Ace of Spades 1980-ban, az Iron Fist 1982-ben jelent meg. Fast Eddie Clarke 1982-ben a Motörhead amerikai turnéján lépett ki a zenekarból, miután a hírek szerint elégedetlen volt az Iron Fist című albummal. Távozása után megalakította a Fastway elnevezésű együttest, amelyben az UFO korábbi basszusgitárosával, Pete Wayjel zenélt együtt. A Fastway összesen hét stúdiólemezt adott ki, az utolsót 2011-ben, Dog Eat Dog címmel.

2014-ben blues szólóalbummal jelentkezett. Abban az évben Lemmyvel és a Motörheaddel is újra fellépett egy birminghami koncerten, amelyen az Ace of Spades című dalt adták elő közösen. Ez a