Csődvédelmet kért a világ egyik legnevesebb hangszergyártója

chuck berry
Vágólapra másolva!
Félmilliád dolláros tartozását egyelőre nem tudja rendezni a világ legismertebb gitárgyártója, a Gibson, ezért csődvédelmet kért kedden.
Vágólapra másolva!

Kedden csődvédelmet kért a világ egyik legismertebb hangszergyártója, a híres Gibson cég, amelyiknek gitárjait a világ legnagyobb könnyűzenészei használják és használták. B.B. King, Elvis, Chuck Berry is játszott Gibson gitáron, nem beszélve a jelenleg is aktív világsztárokról, többek között Slashről, vagy Santanáról.

Chuck Berry és a Gibson ES-355, ami sokáig egyedüli társa a turnékon, mert a legtöbbször helyi zenekarokkal és zenészekkel lépett fel, hiszen mindenki kívülről tudta a számait Forrás: Copyright © John Gellman/John Gellman

A kezdetek, azaz 1902 óta magánkézben lévő cégnek mégis aggódnia kell, hiszen már

több mint félmilliárd dolláros adósságot tolnak maguk előtt.

Ennek egyik következménye, hogy kedden csődvédelemhez folyamodtak, így a cég kikerül a korábbi tulajdonosok kezéből, és átkerül a hitelezőkébe - írja a Bloomberg.

A Las Vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) készített képen Slash, a Guns N' Roses amerikai rockzenekar szólógitárosa mutatja az ő nevét viselő, limitált kiadású Gibsont. Mellette Henry Juszkiewicz, a Gibson vezérigazgatója Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

Arról már korábban írtunk, hogy a Gibson felbérelte a Jeffries befektetési bankot, hogy segítsen a jelenlegi pénzügyi helyzet megoldásában, és nyilatkozatot is kiadtak arról, hogy a racionalizációs stratégia segítségével az eddigi legjobb pénzügyi eredményüket érjék el a közeljövőben. Ehhez képest a csődvédelem erősen B-tervnek tűnik.