Székhelyi József tüdejéből teljesen eltűnt a daganat

Székhelyi József
Budapest, 2015. június 12. Székhelyi József színművész beszédet mond az 1944-45-ben működő nemzetközi gettóról megemlékező ünnepségen és táblaavatón Budapesten, a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában 2015. június 12-én. A megemlékezést a kormány és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) szervezte. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Székhelyi József daganatos betegségét 2017 őszén diagnosztizálták, és a színész azóta rendületlenül küzd, miközben dolgozik. A napokban árulta el, hogy az egyik betegsége két éve még gyógyíthatatlan lett volna. 
Vágólapra másolva!

Székhelyi József rendületlenül dolgozik, miközben harcol a betegséggel. Tavaly diagnosztizáltak nála daganatos elváltozásokat, és azóta jár a kezelésekre, töretlen hittel gondol a gyógyulásra, és ezeknek köszönhetően április közepén jött a hír, hogy noha még csak a tervezett kezelések felénél jár, a tüdejéből teljesen eltűnt a daganat.

A tüdeje mellett máshol is találtak elváltozásokat, és a színész a vasárnap este adásba kerülő Esti Frizbi című tévéműsor felvételén árulta el, milyen betegsége van még. Azt mondta: „mirigyhámrákom van, ami két évvel ezelőtt még gyógyíthatatlan volt. Még nem volt rá kezelés, néhány hét alatt megfojtotta az embert. Ma már van rá egy célzott kemoterápia, amellyel

Speciális az a platina alapú koktél, amely jó eredménnyel kezeli ezt a betegséget. Ez voltaképpen egy méreg, ami a ciánnál egy kicsivel erősebb, célzottan támadja az anyaráksejtet és az áttéteket is. Nálam sikeresnek tűnik a kezelés.” Emellett – ahogy már korábban is többször – beszélt családja hihetetlen támogatásáról. Azt mondta, „elképesztő módon segítenek a gyerekeim és a fantasztikus feleségem. Az unokák ugrálnak a hasamon.”

„Olyan elszántsággal vágok neki az újabb és újabb kemoterápiának, hogy nem adok esélyt a kórnak” Forrás: MTI/Kallos Bea

A kezelésekre fia viszi, aki rendszerint ott is marad vele, és végig beszélgetnek. A kezelésekről azt mondta, „amikor kapom ezeket a mérgeket, akkor nyomott, kába vagyok. Még

mert úgy érzem, hogy 47 kiló. De van, amikor annyira jól vagyok, hogy nem is tudom, miről beszélnek az emberek, hogy nekem tüdőrákom van egyáltalán.” Saját hozzáállásáról azt mondta, „elsősorban fejben dől el. Az én alapvetésem, hogy az élet gyönyörű. Dögöljön meg a rák, éljen az élet! Következésképp olyan elszántsággal vágok neki az újabb és újabb kemoterápiának, hogy nem adok esélyt a kórnak.”

Az egyetlen, ami nem tetszik az orvosának, hogy Székhelyi József még mindig nem tette le a cigarettát, és ahogy mondta, nem is fogja. „Nem lenne már semmi értelme letenni a cigit, mert a tüdőm már így is tele van nikotinnal. Kifejlesztettem egy új technikát, nem szívom a cigit, hanem fújom, nem tüdőzöm le. Szivarka helyett fuvarka van.

ha most abbahagynám, mint amennyire fizikailag ártalmas. Szerintem” - mondta Székhelyi József.