John Malkovich új műfajt teremtett

AUSTRIA - VIENNA - MUSIC TRAVELER Austria PRESS CONFERENCE ACTOR US John Malkovich Vienna PORTRAIT portraits
" Music Traveler " press conference at Konzerthaus in Vienna, Austria, on 02 nd October 2017. PICTURE: John Malkovich (Photo credit should read "Starpix/APA-PictureDesk via AFP")
Vágólapra másolva!
A Budapest FotóFesztivál rendezvényei április 20-ig több mint harminc fővárosi helyszínen, galériákban, múzeumokban és kiállító terekben lesznek láthatók. A fesztivál nyitórendezvényeként szerda este megnyílt Sandro Miller Malkovich, Malkovich, Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítása a Műcsarnokban.
Vágólapra másolva!

Szerda este megnyílt a Műcsarnokban Sandro Miller világhírű amerikai fotós Malkovich, Malkovich, Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítása, amely az április 20-ig tartó Budapest FotóFesztivált nyitóeseménye is volt. Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója azt mondta, hogy az amerikai fotós

John Malkovichcsal együtt újrajátssza, újrarendezi Sandro Miller legkedvesebb képeit.

„Élő színház lesz a végeredmény és ismerve ezt a világot, tudom, hogy mennyire összművészeti teljesítmény egy-egy előadás, egy-egy jelenet is, ahogy itt is, a jelmeztervezők, az öltöztetők, a sminkesek, fodrászok, asszisztensek, kellékesek, világosítók végül a színész és a rendező közös erőfeszítése lesz a kép.”

John Malkovich, a legendás színész a szintén chicagói

Sandro Miller kamerája előtt számtalan közismert személyek fotóit eleveníti fel,

mint Marilyn Monroe, Che Guevara, Andy Warhol, Simone de Beauvoir, Albert Einstein, Salvador Dalí és John Lennon. Minden kép egy új előadás, a forrás pedig egy-egy olyan fotóművész képe, akinek munkássága előtt Sandro Miller tisztelegi kíván.

„Ma a fotós sötétben is lát, de Sandro Miller és John Malkovich magasabb szintre léptek és egy új műfajt teremtve megújították ezt a játékot. Megtisztelő, hogy ennek az előadásnak a színháza most a Műcsarnok lehet” - mondta Szegő György.

Sandro Miller világhírű amerikai fotográfus beszél Malkovich, Malkovich, Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című tárlata megnyitóján a Műcsarnokban Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mucsy Szilvia, a Budapest FotóFesztivál igazgatója azt mondta, hogy

egy valós kortárs fotókiállítást megnézni nem olyan, mint az interneten rákeresni egy-egy képre,

ezért fontosnak tartotta, hogy létrehozzanak egy olyan fesztivált, ahol megmutathatják a fotózás sokszínűségét és olyan nemzetközi tárlatokat mutassanak be, amelyek nemcsak a közönséget, hanem a fotósokat is inspirálják. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az év leglátványosabb kiállításának nevezte az amerikai alkotó tárlatát. Azt is mondta, hogy kapcsolatban és hozzátette, hogy a program szervezői nagyon jól megtalálták az egyensúlyt abban, hogy ne csak szigorúan a fotóművészettel, hanem annak határterületeivel is foglalkozzanak, például a fotó és a film, a festészet vagy az irodalom vonatkozásában.

Sandro Miller a megnyitón köszönetét fejezte ki a szervezőknek a meghívásért

és Szarka Klára fotótörténésznek, a tárlat kurátorának munkájáért. „Elkápráztatott, amit a képeimből csináltak. Ez a projekt jól példája annak, hogy az álmok igenis valóra válhatnak, ha az ember kitartó és szenvedéllyel dolgozik” - mondta Sandro Miller.