Törőcsik Mari nem volt biztos benne, hogy részt tud venni a tiszteletére rendezett ünnepségen. Hiába volt a helyszín csupán néhány száz méterre otthonától, mégis autóval vitték oda. A színésznő út közben komoly rohamot kapott.

Korábban megírtuk, hogy június 17-én Törőcsik Marit Velem díszpolgárává avatták. Most azonban az is kiderült, hogy hiába volt otthonától csupán néhány száz méterre az ünnepség helyszíne, vasárnap délben még nem volt biztos benne, hogy el tud menni,mert nem érezte jól magát. A színésznőt autóval vitték a helyszínre, óvatosan, minden mozdulatot megfontolva szállt ki, egy ápolónője és egy férfi támogatta. Amint leült és beszélni kezdett, azonnal elfeledtette mindenkivel, hogy rosszul volt. 

Törőcsik Mari 2012-benForrás: MTI/Zih Zsolt

„Bárhogy lesz is, most itt ülök és itt is maradok, amíg csak elviselnek. Majd csendesen köhögök, ha pedig elfogy a zsebkendőm, majd maguk adnak nekem. Érdekes ez... Pár perce a kocsiban komoly rohamot kaptam, de most, hogy itt vagyok, már nyomát sem érzem. Csak azt kérem, ne sorolják az érdemeimet, mert én itt nem vagyok művésznő, csak Marika... Most önök köszönik meg nekem, hogy itt élek, de valójában én tartozom köszönettel Velemnek, hogy itt élhetek. Én már biztosan itt fogok meghalni is...” - mondta a színésznő, és közben a könnyeivel küszködött. Törőcsik Mari néhány perc után elnézést kért, és távozott az ünnepségről. Az érte érkező autó ajtajában még beszélgetetett néhány szót a körülötte lévőkkel, majd visszatért otthonába.