150 ember egy hétig építette az idei Sound nagyszínpadát

2018.07.03. 16:25

Százhatvanezer látogatót várnak a szerdán kezdődő Balaton Soundra. Az idei lesz a tizenkettedik a sorban.

Kedden volt az idei Balaton Sound sajtóbejárása, amin rengeteg részletet árultak el a szervezők. Fülöp Zoltán fesztiváligazgató többek között azt is mondta, a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. Ezt szolgálja az idén induló Safety First kezdeményezés is, aminek részeként szakértői csapat és önkéntesek figyelnek a szórakozókra, akik egy élő chatfelületen is jelezhetik a problémás szituációkat. Az idei Soundon több mint

500 biztonsági őr, körülbelül 200 fős egészségügyi szolgálat,

karszalagellenőrök és vízimentők is figyelnek. A két kilométer hosszú partszakaszon este nyolc után nem is engednek látogatókat a vízbe.

Idén 160 ezer embert várnak a szervezők a fesztiválraForrás: MTI/Balogh Zoltán

Egyébként idén teljesen megújul a nagyszínpad, amely egy dzsungelben elveszett képzeletbeli várost jelenít meg. A 70 méter széles és mintegy 30 méter magas nagyszínpadot egy 210 oldalas szerelési könyv alapján

állította össze 150 ember egy hét alatt.

A szerkezetet 41 kamion szállította Belgiumból Zamárdiba, és két 50 tonnás daru három napon át emelte be helyükre az elemeket. A nagyszínpadba 500 négyzetméternyi LED-falat építettek be, amelyet két médiaszerver hajt meg, az esti kivilágítást 300 méter LED-szalag és 120 fényvető adja. Idén összevonják a korábbi két arénát, ahol majd ötezer négyzetméteren mintegy tízezer ember szórakozhat, többek közt Craig David, Eric Prydz és Martin Solveig, a Halott Pénz vagy épp a Wellhello zenéjére. Az arénában napközben aktuális nemzetközi hip-hop sztárok és magyar közönségkedvenc zenekarok lépnek fel, éjfél után hajnalig tartó DJ program szórakoztatja a közönséget.

Az épülő nagyszínpad már dzsungeles köntösbenForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Clubs On The Beach vízparti helyszínén a berlini Watergate, a párizsi Rex, a brüsszeli Fuse, az ibizai Pacha és a londoni Defected klubok rezidensei állnak a lemezjátszók mögé. Idén is külön színpadot kap az Elrow karneváli hangulatú show-ja, szombat délután lesz matracos parti, és a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőit is kivetítőn láthatja a közönség.

Az idei fesztivál öt napja alatt olyan sztárok lépnek fel, mint az amerikai The Chainsmokers duó, a francia DJ és producer David Guetta, az amerikai hip-hop világsztár Big Sean vagy az egyik legsikeresebb brit R&B-pop énekesnő, Rita Ora, aki a Soundon pótolja a tavalyi Sziget Fesztiválon elmaradt koncertjét. Először lép fel Magyarországon DJ Snake francia DJ és producer, aki a svéd duó, Axwell és Ingrosso társaságában zárja a fesztivált, Martin Garrix holland lemezlovas pedig két koncertet is ad.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK