Ilyen az egyik legmenőbb koncerthelyszín a Szigeten

Íme a 2017-es Sziget Fesztivál legjobb pillanatai: Fotók!
Vágólapra másolva!
A második legfontosabb helyszín a Szigeten idén is a MasterCard Színpad by A38, és a nagysátrában idén is elég erős a felhozatal. Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

Összegyűjtöttük a MasterCard Színpad by A38 nagysátrának fellépőit. A napokban jelent meg az ambient pop egyik kiemelkedő zenekara, a Cigarettes After Sex új kislemeze, melyet az alternatív média ismét maximális pontszámmal díjazott. Az El Pasóban alakult, de már brooklyni székhelyű zenekar a különös feszültséget teremtő, ám lebegő hangulatok nagymestere.

Tavaly már felléptek az A38-on, most a Szigeten is bemutatkoznak.

Fellép a világ egyik legszerethetőbb blues-zenésze, Seasick Steve is. Annak ellenére, hogy Steve egy fiktív élettörténetet épített maga köré és simán elhitette a világgal, hogy önmagánál tíz évvel idősebb egyszerű muzsikus, aki utcazenélt, miközben korábban volt sessionzenész, hangmérnök, sőt állítólag ott dolgozott a Nirvana Nevermind albumának stúdiómunkálatain is, amikor leleplezte magát, senki nem sértődött meg, sőt. Maga készítette gitárjai legendásak, dalai tizen- és huszonévesekkel fedeztette fel újra a bluest.

Szerencsés lány lesz az, aki felkerül majd a Sziget színpadára,

hogy Steve elénekelje neki a Walkin' Mant, ahogy itt is.

A Sziget mindig is odafigyelt a brit gitárzenekarokra, idén a Shame lép fel a fesztiválon. Ez a pár dél-londoni srác a dalaikba valahogy belecsempészik a slágerességet, önnön magukat, de közben mégsincs meg a mintha-hallottam-volna-már-érzés.Az izraeli

Asaf Avidan nem először koncertezik a Szigeten, 2015-ben már fellépett a fesztiválon.

Egyszerre nyers és finom, lírai és durva, slágeres és művészi. Összetéveszthetetlen a hangja, folkos-bluesos ihletettségű dalokat játszik.

Jonathan Higgs zenekara, a Everything Everything okkal került az idén 15 éves A38 hajó szigetes színpadára: kiválóan összegzik a brit popzene legjobb pillanatait indie-től a radioheades megoldásokon át az elektronikáig.

Aurora Aksnes norvég énekesnő-dalszerző fiatal kora ellenére másodszorra lép fel a Szigeten.

Folkos, naiv, bájos dalai bejárták a Földet, képes egy meghitt lányszobát varázsolni a legnagyobb koncerttermekből, mintha az ágya szélén ülve énekelne. A londoni Wolf Alice hangzásvilága visszaröpíti majd a közönséget a kilencvenes évekbe, ezen a koncerten igazi zúzás lesz. A 2010-ben Melbourne-ben alakult King Gizzard & the Lizard Wizard 2012-ben adta ki első lemezét 12 Bar Bruise címmel, azóta pedig elképesztő ütemben születnek az újabbnál újabb lemezeik.

Csak a tavalyi évben öt stúdióalbummal álltak elő.

Merészen próbálgatják a zenei stílusokat, a szörfös garázszenétől a pszichedelikus rockon és a folk-popon át, a jazzes hangzásokig.
 John Rzeznik amerikai rocklegenda, Grammy-díjjal, zenekara, a Goo Goo Dolls a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb amerikai alternatív zenekara volt, melynek talán legikonikusabb dala az Iris, amely az Angyalok Városa című film egyik betétdala is.


Chet Faker jelenleg inkább ismét eredeti nevén, Nick Murphyként koncertezik: ő az az elektronikus zenei producer, aki kiemelkedő videókkal lepi meg a világot egy-egy megjelenése kapcsán, sőt

magyar vonatkozása is van,

hiszen forgatott neki a budapesti Umbrella stábja is. A Knife-ból is ismert svéd Karin Dreijer szólóprojektje, a Fever Ray sok szempontból túlnőtt anyazenekarán, hiszen az If I Had A Heart című dalt sokan ismerik, mint a Vikingek című sorozat főcímzenéjét. 2017-ben jelent Plunge címmel a projekt második albuma.

A 2009 óta működő londoni elektronikus zenei duó,

a Delta Heavy meglehetősen széles spektrumban alkot,

ez konkrétan a BPM-számban is lemérhető, hiszen 110-től 174-ig meglehetősen sok stílusban írják az alapokat drum and basstól a dubstepig.