A misztikus Erdélybe kalauzol az új musical

Léla szeme
Vágólapra másolva!
Misztikus musical ősbemutatójára készül a Szép Ernő Színház, amely egy, a shakespeare-i dinamikára épülő fiktív világba, a babonákkal teli Erdélybe kalauzolja a nézőt. 
Vágólapra másolva!

A szerző, a zenés színpadokról ismert Kósa Zsolt már hosszú évek óta szeretett volna közérthető módon, mégis esztétikai töltéssel szólni arról, hogy manapság mennyire csak a kirakat hangsúlyos. Ezzel szemben jött létre a Léla szeme, melynek egyik pillére, hogy

a váz a fontos, nem a máz.

A Léla szeme jelmezet próbája Forrás: Szép Ernő Színház

A történet főszereplője egy vak lány, akit nem befolyásol a külső csillogás. Egyébként a darab zenéjét Szepesi Richárd írta, aki hosszú éveken át dolgozott a Nem Adom Fel Alapítvány vak zenetanáraként. És a felvételek a szintén vak Miks Csaba speciális stúdiójában folytak.

A mű egyik célja a fogyatékossággal élők helyzetének körüljárása, az ép társadalom toleranciájának erősítése, igényesen szórakoztató módon. A történettel megismerkedve a Szép Ernő Színház igazgatója, Szinovál Gyula azonnal elvállalta a rendezést. A Léla szeme nem adaptáció,

nem egy történelmi vagy legendás esemény feldolgozása,

hanem önálló cselekménnyel bír. Hagyományok tekintetében leginkább a shakespeare-i dinamika jellemző rá. Az előadás igyekszik egy nagyon fantáziadús világba vinni: fiktív helyen játszódik, de azért kirajzolódik a babonákkal teli, mitikus, vadregényes, erdélyi világ.

A Léla szeme zenei tónusa az európai, divatos musicalek populáris-komolyzenei hangzásvilágát vegyíti a magyar népzenei és western elemekkel. A romantika, misztikum és a krimi jelenléte pedig az újkori kalandfilmek hangulatát idézi.