Idén is 8 zenekar csap össze a nagyszínpados szereplésért

Vágólapra másolva!
A könnyűzenei előadók egyik legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! 2019-es mezőnyét a Follow the Flow, KosziJanka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotják. Május elején lesznek az elődöntők, a hónap közepén pedig a döntő. 
Vágólapra másolva!

Hatodik alkalommal indul a könnyűzenei előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad!, ami továbbra is kizárólag meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést. Éppen ezért nem tehetségkutatóról van szó, és éppen ezért nevezték el a rendezvényt tehetségmutatónak, amelyen olyan előadók és zenekarok vesznek részt, akik klubszinten már népszerűek. A rendezvénysorozat egyfajta dobbantóként is szolgálhat azok számára,

akik már bebizonyították, hogy elérték a nagyszínpados szintet,

csak épp a nagy áttörésre várnak. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet. A Nagy-Szín-Pad! korábbi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán főműsoridőben játszanak. Ilyen a Halott Pénz, a Margaret Island, a Honeybeast, a Lóci Játszik, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea.

Lobenwein Norbert, a rendezvény alapítója azt mondta a szerdai sajtótájékoztatón, hogy „a mezőny idén is hihetetlenül színes és erős. A résztvevők között akad lenyűgözően tehetséges énekesnő, tehetségkutató győztes rapcsapat, hatalmas és lojális rajongótáborral rendelkező együttes, a YouTube-on nézettségi rekordokat döntögető trió, és évek óta élmezőnyben dolgozó rockzenekar is. Bárki nyerjen is idén, egy biztos: ők már mindannyian győztesek, és fényes karrier előtt állnak.”

Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek ajánlások azokról a zenekarokról és előadókról, akik önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban és YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre. Lobenwein Norbert azt is mondta, hogy „a Nagy-Szín-Pad! elődöntői és döntője

aminek kulisszái mögé a tévénézők is betekintést nyerhetnek. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevőknek a lehető legprofesszionálisabb lehetőséget nyújtsuk a nagyobb közönség előtti bemutatkozásra, és idén számos újítást bevezetve még nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványelemekre.”

Ahogy az elmúlt két évben, úgy idén is az MVM Zrt. a tehetségmutató főtámogatója. „Az MVM a Nagy-Szín-Pad! verseny támogatásával új területre lépett kulturális szerepvállalásában. A komolyzene mellett kiemelten fontos számunkra a könnyűzenei élet tehetségeinek támogatása, népszerűsítése. Büszkék vagyunk rá, hogy már harmadik alkalommal segíthetjük a Nagy-Szín-Pad! szponzorálásával a kortárs zene fiatal tehetségeinek elismerését” – mondta Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ahogy az elmúlt 5 évben, úgy idén is az Akvárium Klub ad otthont a Nagy-Szín-Pad! elődöntőinek és döntőjének is. Az elődöntők május 8-9-10-11-én lesznek, a döntő pedig május 16-án.