Vágólapra másolva!
Május 5-én 20 órától A Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett színésznő, Venczel Vera, valamint a különleges gödöllői koncertjére készülő Zsédenyi Adrienn énekesnő lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.
Vágólapra másolva!

50 éve hűséges a szakmához és férjéhez a színésznő

Venczel Vera életében triplán is fontos a hűség, hiszen

ötven éve választotta mesterségül a színészetet, és ugyanúgy 1968 óta tagja a Vígszínház társulatának, míg férjének, Czapp György képzőművésznek is lassan félszáz esztendeje fogadott örök hűséget.

Venczel Vera Forrás: Origo

A Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett színésznő a műsorban elárulja, hogyan válhatott a magyar filmtörténelem talán legjelentősebb alkotásává Várkonyi Zoltán és Nemeskürty István legendás filmje. Szó lesz majd arról is, hogy áldás vagy netán béklyó Vicuska szerepe Venczel Vera számára.

A művésznő színházi- és filmes pályafutásának legendás szerepeiről is mesél, de még arról is, miben különböznek a most pályakezdő színészek az ő aranygenerációjától.

A Jászai Mari-díjas színésznő a Sláger Témában elárulja majd azt a receptet is, hogy mi vezet a színészmesterség talán legnagyobb elismeréséhez, a Halhatatlanok Társulatához. A legendás színházi rendező, Pártos Géza tanításaiból építkezve még élet- és karrierfilozófiáját is megosztja a Sláger Téma hallgatóival.

Távmunkában készül Zséda új albuma

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Zsédenyi Adrienn énekesnő lesz a vendég. Zsédenyi Adrienn karrierjében 2019 többszörös jubileumot is jelent egyben, ennek ellenére az esztendő cseppet sem a 25-ös vagy a 18-as szám bűvöletében telik. Hogy melyik évszám pontosan mire is vonatkozik, kiderül a vasárnapi műsorból. Zséda arról is beszél, hogy miért is lesz duplán is különleges élmény visszatérnie gyerekkora egyik első zenei élményéinek helyszínére,

a Gödöllői Grassalkovich Kastélyba, ahol a napokban egy egyedülálló koncertet ad majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében.

Zsédenyi Adrienn Forrás: Origo

A Sláger Témából az is kiderül, készül-e már az új albuma, ami a slágerlistás dalok egész sorát hozó Kémia nagylemezt követheti majd. Hogy mennyire állt már össze a kémia az új dalok kapcsán, illetve nehezíti-e a közös munkát Létray Ákossal a távolság, hiszen a zeneszerző a tengerentúlon él, arról is vall Zsédenyi Adrienn. Ahogy jótékony énjének titkát is felfedi a műsorban.

20 éve lett sztár a Kalózok filmmel Gubás Gabi

22 órától pedig a Sláger Téma Extra adásában a Gubás Gabival készült interjút hallgathatják meg újra. Gubás Gabi valódi kettős életet él.

A Kalózok filmmel kereken húsz esztendeje sztárrá lett színésznő egyszerre kilenc darabban is játszik a Tháliában, illetve a Karinthy Színházban.

Ezek közül is kiemelkedik a nemrégiben bemutatott Teljes lényeddel monodráma. A Jászai Mari-díjas színművész másik művészi énje révén az Éjszakai nesz zenekarral a szamba, a szving és a bossa nova hangulatát egyaránt idéző koncerteket adnak. Gubás Gabi mesél az április elején megjelent, igencsak beszédes nevet viselő új nagylemezükről is. A „Szabad-e a tested este?" album kapcsán elmondja, mit is jelent az pontosan, hogy „kubás" Gabi. De szó lesz még jótékony énjéről is.

2019. május 5-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra a Sláger FM-en Venczel Verával, Zsédával, Gubás Gabival, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!