Könyvbemutató a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

Magyar Animációs Alkotók I., könyv, animáció
Vágólapra másolva!
Június 19-én kezdődött a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lett társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Filmvetítések, kiállítások, mesterkurzusok, könyvbemutatók és egyéb szakmai programok várták az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetnek gondozásában, Fülöp József és Kollarik Tamás szerkesztésében megjelent a „MAGYAR ANIMÁCIÓS ALKOTÓK I.” című kötet, melyet a fesztiválon mutattak be – írja a Magyar Művészeti Akadémia a honlapján.

A kötet szerkesztői arra törekedtek, hogy megszólaltassák a magyar animáció aranykorának hírmondóit,

de a legendás alkotók mellett a középgeneráció képviselői, és a legfiatalabbak is helyet kapjanak.

Az interjúalanyok között találhatóak néhányan a magyar animáció új csillagai közül is, akik pályája az elmúlt években nemzetközi sikerekkel indult, és akik neve világszerte fémjelzi a kortárs magyar animációs filmművészetet.

Forrás: MMA

A nagy sikerű – szintén Fülöp József és Kollarik Tamás szerkesztésében – „Animációs körkép” után megjelenő interjúkötetben 19 kortárs alkotó szólal meg. A könyvben Jankovics Marcell, Rófusz Ferenc vagy Mikulás Ferenc mellett olvasható interjú többek között Kingl Bélával, M. Tóth Gézával és Bucsi Rékával is.