Senki többet - látványos és izgalmas dokumentumfilm a kortárs művészetről

Senki többet, Uránia
Jeff Koons szobra
Vágólapra másolva!
A Senki többet című dokumentumfilmet június 10-én vetítik premier előtt az Urániában. A film a mai kortárs művészet műkereskedelemének kulisszatitkairól szól. A vetítés után pódiumbeszélgetés is lesz: Ott Anna, a Hadik kávéház művészeti igazgatója fogja vezetni. Beszélgetőpartnerei Oltai Kata művészettörténész, a budapesti Ludwig Múzeum korábbi kurátora, Bencze Péter, az Everybody Needs Art kortárs művészeti ügynökség vezetője, és Martos Gábor művészeti író lesznek.
Vágólapra másolva!

Miről szól a film?

A kétszeresen Oscar-díjra jelölt rendező, Nathaniel Kahn (My Architect, 2003; Two Hands, 2006) látványos és izgalmas dokumentumfilmet forgatott a kortárs képzőművészet és a pénz rejtélyes kapcsolatáról, amelyet július 10-én premier előtt vetítenek az Urániában.

Megszólalnak benne öntörvényű műgyűjtők, mint a 93 éves műanyagipari mágnás és plasticart-gyűjtő Stefan Edils, tapasztalt árverésvezetők, köztük a Shoteby's igazgatónője, Amy Cappellazzo, továbbá hírhedt műkereskedők, hétpróbás galeristák.

Jeff Koons szobra Forrás: Uránia

Emellett halhatóak olyan kortárs képzőművészek, mint a piac által is sokra értékelt amerikai szobrász, Jeff Koons, a német festősztár, Gerhard Richter és az amerikai ifjú művésznemzedék festőzsenijének tartott, nigériai származású Njideka Akunyili Crosby, ellenpontként pedig az egykori legenda, Larry Poons, akit Frank Stella és Jasper Johns mellett emlegettek valaha, de a piac ma sokkal szerényebben árazza be műveit.

Sokat megtudhatunk ebből a filmből a kortárs művészetről, ahol a piac mondja meg, mi az érték, sőt gyakran azt is, hogy mi a művészet.