Budapesti tanítónő volt a gyulai Almásy-kastély 300 ezredik látogatója

Vágólapra másolva!
Alig három és fél év alatt 300 ezren tekintették meg a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot, a 300 ezredik vendéget kedden köszöntötték a főúri kastélyban.
Vágólapra másolva!

Három és fél éve nyitották meg, és már 300 ezren jártak a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban. Kedden köszöntötték a 300 ezredik vendéget. A szerencsés látogató egy háromgyermekes édesanya volt, aki Budapestről érkezett négy napra a fürdővárosba családjával.

Az általános iskolai tanítónőként dolgozó Juhász Krisztina – aki egy két főre és két éjszakára szóló szálláslehetőséget, valamint a gyulai kiállítóhelyekre szóló belépőt kapott ajándékba, – szívesen visszatérne a kastélyba általános iskolai osztályával is. A látogatót Görgényi Ernő polgármester is köszöntette. A kiállítóhelyet – amelyet alig két év alatt, 2,4 milliárd forintból újítottak fel, –

2016 márciusában nyitották meg

a nagyközönség előtt. Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a nyitás előtt évi 39 ezer látogatóval számolt a megvalósíthatósági tanulmány, a kastélyba érkezők száma azonban a legoptimistább, 65 ezres várakozásokat is felülmúlta. Már 2016-ban 76 ezer vendége volt a valamikori főúri épületnek, a következő években 76, illetve 79 ezren látogatták meg a kastélyt.