Még maradt pár jegy a budapesti Scorpions-koncertre

Scorpions rock up 'Crazy World Tour' concert in Shanghai China Chinese Shanghai German rock band Scorpions
Members of German rock band Scorpions perform during the "Crazy World Tour" concert in Shanghai, China, 21 November 2018.
Vágólapra másolva!
1986-ban játszott először a német együttes itthon, az akkor még MTK-pályának hívott helyen, ahol ma a Hidegkúti Nándor stadion áll. November 18-án a Budapest Arénában bebizonyíthatják, hogy 70 felé is ugyanúgy dübörög a rock.
Vágólapra másolva!

Nem mai együttes a Scorpions, szó se róla: megdöbbentő, de 54 éve, 1965-ben alapította Hannoverben Rudolf Schenker. 1978 és 1992 között volt a banda fénykora, Klaus Meine énekelt, Rudolf Schenker ritmusgitáron játszott, Matthias Jabs szólógitáron jeleskedett, Francis Buchholz basszusgitározott, Herman Rarebell pedig a dobokat püfölte. Százmillió fölötti lemezeladásával talán a legsikeresebb európai zenekar, nevét és pár alapvető slágerét mindenki hallotta, aki valaha is bekapcsolta a rádióját.

2018-ban Kínában is zenéltek Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

A Scorpions-féle rocknak, metálnak, hard rocknak pedig épp a nyolcvanas években volt itthon egy felfutása. Még állt, de rozsdásodott, düledezett a vasfüggöny, sorra jöttek a német, angol együttesek, egyre több nyugati zene jutott el egyre több fiatalhoz. 1986 pompás év volt ebből a szempontból, júliusban volt a legendás Queen-koncert a Népstadionban, augusztus végén a Scoprpions zárta a nyarat egy remek bulival a romos MTK-pályán, majd ugyanott az Iron Maiden bedurrantotta az őszt három héttel később.

Idén augusztusban Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Rtn, Gary Von Der Ahe

Utána a Scorpions még járt errefelé 1990-ben, 1993-ban, 1999-ben, majd tíz év szünet után 2009-ben. Két évre rá megint jöttek, azt mondták, hogy ez a búcsúturné, de öreg rockereknél tudjuk, hogy megy ez, csak visszatértek a nagy búcsú után újfent. Üljenek otthon a karosszékben, fejtsenek rejtvényt, macskával az ölükben? Utoljára három évvel ezelőtt jártak mifelénk, egy világturné keretén belül.

Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

Most is ugyanarra számíthat a néző: a Scorpionsé dallamos, már-már slágeres rockzene, néha pár keményebb dallal megspékelve. Klaus Meine, Matthias Jabs és Rudolf Schenker a klasszikus formációból megmaradt, ennyi pedig épp elég, mellettük Paweł Mąciwoda és Mikkey Dee zenél még. A banda olyan együttesekre volt hatással, mint a Saxon, a Metallica vagy a Guns'n Roses, a neves Rolling Stone magazin úgy írt róluk, mint a „heavy metal hőseiről", az MTV zenecsatorna pedig a „rock nagyköveteiként" hivatkozott rájuk. Alább pár alapszám, ha hangolódni szeretne a koncertre.

Ha hiszi, ha nem, 717 milliónál tart a Winds of Change, amely a kelet-európai rendszerváltáshoz köthető:

A legjobb balladákat a rockbandák írják, ez köztudott. Itt egy, bő 200 milliós megtekintéssel:

A Still Loving You is klasszikus, a 80-as évek második felében erre lassúzott sok fiatal:

És ez a dal is nyilván elhangzik majd, óriási sláger volt:

Még akad pár jegy, itt tud vásárolni.