Vágólapra másolva!
Andrea Bocelli november 16 és 17-én lépett fel az Arénában, koncertjén vendégfellépő volt Gertler Teo, a Virtuózok 11 éves felfedezettje is. A teljesen megtelt Aréna közönsége hatalmas vastapssal jutalmazta a pozsonyi kisfiú hegedűjátékát.
Vágólapra másolva!

November 16-án, majd a komoly érdeklődés miatt 17-én is fellépett Andrea Bocelli az Arénában. Az olasz tenor vendégfellépője volt a Virtuózok tehetségkutatóban felfedezett 11 éves hegedűs, Gertler Teo is. Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és igazgatója korábban azt mondta, „amikor megtudtuk, hogy Maestro Domingo, és menedzsere, Nicky Marko közbenjárására Andrea Bocelli érdeklődni kezdett a Virtuózok program iránt, nagyon megörültünk. Rengeteg felvételt, ismertetőt eljuttattunk hozzá, és végül Teót választotta, hogy koncertjén szerepelhessen. Amikor pedig személyesen is találkoztak,

hogy a korábban tervezett egy vendégprodukció mellett egy közös darabot is kért Teótól, amit aztán ő maga gyakorolt be vele a koncert előtt.” A videón a közös próba látható:

Teo nemcsak hibátlan játékával, de vagány fellépésével, elbűvölő személyiségével is lenyűgözött mindenkit. Massenet Thais című operájából a Meditáció-t játszotta el, ugyanazt, amit még 2016-ban a Virtuózok egy másik felfedezettje, Váradi Gyula adott elő Plácido Domingo szintén az Arénában tartott koncertjén. A Meditáció után pedig Andrea Bocellivel közösen előadták Schubert szerzeményét, az Ave Mariá-t. A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kísérte őket.

Gertler Teo és Andrea Bocelli Forrás: Somogyi Dániel

Bocelli és stábja azt mondták, bíznak benne, hogy a jövőben más fiatal Virtuózok-felfedezettet is megismerhetnek. Teo pedig azt mondta,

nagy élmény volt a két nap Maestro Bocellivel, egyáltalán nem izgult a fellépések előtt, és szívesen lépne fel máskor is az olasz mesterrel.

A fiatal tehetség a héten már az oroszországi Novoszibirszkbe utazott, hogy részt vegyen a világ egyik legfontosabb hegedűversenyén.