Vágólapra másolva!
A budapesti Ledő Barnabás nyerte meg a IV. Nemzeti VERSeny döntőjét, amelyet a hét végén rendeztek meg 25 versmondó részvételével a Nemzeti Színházban.
Vágólapra másolva!

A hétvégén tartották a IV. Nemzeti VERSeny döntőjét 25 versmondó részvételével a Nemzeti Színházban. A verseny célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű bemutatása,

a költészet és a versmondás népszerűsítése, a kulturális identitás erősítése volt,

kiemelt figyelemmel a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára és a közéleti költészetre, valamint Ady Endre és Weöres Sándor évfordulós költők életművére.

A 20 éves Ledő Barnabás mind az animációs videóklipjét (Weöres Sándor: Kísértet), mind a versmondását tekintve a legjobbnak bizonyult. A második helyezett az erdélyi Borszékről érkezett Elek Ágota, míg a harmadik a 14 éves szegedi Szirmai Marcell lett. A VERSeny védnöke a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila volt, aki a Kaposvári Csiky Gergely Színház nyitó díszelőadásának rendezőjeként videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. A döntő zsűrijében a VERSeny főszervezője, Lutter Imre versmondó-művész mellett Söptei Andrea és Bakos-Kiss Gábor színművészek, Kiss László rendező és Szabó László kommunikációs szakember foglaltak helyet.

A Magyar Versmondók Egyesületének rangos elismerését, a Ki viszi át a Szerelmet-díjat Szabó László kommunikációs szakember a színház, a versmondó előadóművészet innovatív útjainak kereséséért, a versek társadalmi rangjának növeléséért és Szennik Éva szervezési és kommunikációs szakember a színház, a versmondó előadóművészet pedagógiai és társadalmi szerepének erősítéséért vehette át. A Ki viszi át a Szerelmet-életműdíjat Debreczeni Tibor drámapedagógus kapta, a versmondás, a színjátszás művészeti-kulturális támogatásáért, valamint a drámapedagógia hazai alapjainak megteremtéséért.