Rúzsa Magdi a 100 Tagú Cigányzenekarral ad jótékonysági koncertet

Vágólapra másolva!
Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar ad jótékonysági koncertet, és a teljes bevételt az Út a Mosolyért Alapítvány célkitűzésére az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására ajánlották fel.
Vágólapra másolva!

Jótékonysági koncertet ad Rúzsa Magdi a 100 Tagú Cigányzenekarral karöltve május 9-én a budapesti Erzsébet téren. A fellépés teljes bevételét az autizmussal élőket támogató Út a Mosolyért Alapítvány célkitűzésére az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására ajánlották fel. A rendezvény keddi sajtótájékoztatóján az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke, Szijjártó-Nagy Szilvia elmondta, hogy az alapítvány az autizmussal élők és családtagjaik életének megkönnyítéséért dolgozik. Tevékenységük mottója:

Az elnökasszony elmondta, hogy az autizmussal élők körülményei javíthatók és javítandók, ezáltal életüket és családjuk életét is könnyebbé tudjuk tenni. Azt is mondta, hogy „már egy kis odafigyeléssel is óriásit tudunk javítani az autizmussal élők mindennapjain, de ez sok esetben hiányzik, és ennek oka az ismeretek hiánya. Ezért az Út A Mosolyért Alapítvány kiemelt feladatának tartja az autizmusról szóló ismeretek terjesztését.”

Az Út a Mosolyért Alapítvány és az E.ON közös Mosoly koncertjének bevételét egy egyedülálló és hiánypótló intézmény, az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására fordítják. Szijjártó-Nagy Szilvia elmondta, hogy a koncert ideje alatt három adománygyűjtő ponton várják a felajánlásokat, emellett folyamatosan, a 13616-os adományvonalon, valamint az alapítvány honlapján megtalálható bankszámlaszámon.
Rúzsa Magdi a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy sokan keveset tudnak az autizmusról, és az autizmussal élők oktatása sem megoldott. Mint mondta, nagy összefogásra számít a koncerten, amelyen a Magdaléna Rúzsa est dalait hallhatja a közönség. Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője pedig elmondta, hogy a koncerten Rúzsa Magdi dalai mellett a saját repertoárjukból is előadnak néhányat.

Az Erzsébet téren az Akvárium feletti medence partján megvalósuló nagyszabású rendezvényen Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar Fekete-Kovács Kornél vezetésével lép fel, aki elmondta, hogy a koncerten 12-15 dal hangzik el. „A koncert jól reprezentálja majd, hogy mennyire sokfélék vagyunk, különböző stílusban játszunk, és ha odafigyelünk egymásra, hogyan hozunk létre közös produkciót, új értéket” – mondta Fekete-Kovács Kornél.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Fekete Gy. Viktor autista művész és vlogger pedig elmondta, hogy az alapítvány Facebook-oldalán kérdéseket várnak az érdeklődőktől az autizmussal kapcsolatban. Az MTI-nek elmondta: az autizmussal kapcsolatos információk ma már könnyebben hozzáférhetők, megvan a társadalmi érzékenység is, viszont sok a tévhit, a félreértés, a sztereotípia. Az autizmushoz szerinte megfelelő hozzáállásra, fejlesztésre és elfogadásra van szükség. „Minden autistának meg kell tanulnia elfogadni magát, kiállni magáért, és hinni abban, hogy a társadalom is elfogadja őt, ha megismeri” – mondta.