Pénteken hirdet eredményt a Kolibri Színház

2019.06.03. 12:08

A Kolibri Színház kortárs magyar szerzők számára hirdetett meghívásos drámapályázatot, amelynek eredményét pénteken ismertetik. 

A Kolibri Színház pénteken hirdeti ki a korábban kortárs magyar szerzők számára meghirdetett meghívásos drámapályázatának eredményét. A színház közleményben Novák János igazgató azt írta, „a színház mindig is fontosnak tartotta, hogy a klasszikusok és a nemzetközi hírű darabok mellett hazai, kortárs szerzők műveit is műsorra tűzze”. Éppen ezért hirdettek pályázatot néhány éve ifjúsági darabok írására. Most pedig ugyanezért kérték fel az utóbbi évek nagy sikerű gyerekkönyveinek szerzőit új mesedarab megalkotására.

A félmillió forintos pályadíjjal jutalmazott nyertes művet a 2019/2020-as évadban mutatják be, és reményeik szerint a következő évadokban a többi beérkezett darab is megjelenik majd a Kolibri repertoárján. Darvasi László Esike, Gimesi Dóra Emma csöndje, Kiss Noémi A bálna és a srác, valamint Kolozsi Angéla Linkék című darabja közül kerül ki az elsőként bemutatandó alkotás.

további tartalmak a rovatból