Továbbra is ingyenes a családokat is váró borfesztivál

Vingardium Borliget
Vágólapra másolva!
Továbbra is ingyenes, továbbra is várják a családokat, továbbra is lehet zenét hallgatni és borokat, ételeket kóstolni. Idén tartják a negyedik Vingardium Borliget fesztivált Budapest XVI. kerületében.
Vágólapra másolva!

Idén is megtartják a Vingardium Borliget nevű fesztivált, amit 2016-ban indítottak útjára a szervezők. Az idei lesz a sorban a negyedik rendezvény, amit most júniuis 14-15-én, azaz a jövő hét végén, pénteken és szombaton tartanak. A Vingardiumot idén is az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósítják meg.

Szokás szerint egész nap szól majd a zene a fesztiválon. Napközben a jazzesebb, blues-osabb, chill hangulat uralkodik, este pedig főleg fesztivál-zenekarok lépnek fel. Idén is lesz kisszínpad, ahol komolyzene, örömzene, egyszálgitár váltogatják egymást. Szombaton szokás szerint a Budapest Open Mic lép fel nemzetközi csapatával. A Nagyszínpad fellépői pedig a következők:

Péntek (június 14.)

  • 16:00 Ratty Jazz Band
  • 18:00 Blahalouisiana
  • 20:30 Péterfy Bori és a Love Band

Szombat (június 15.)

  • 14:00 Kovács Felicián és Lékó Stefánia Duó
  • 16:00 Zrínyi Pop
  • 18:00 Lóci Játszik
  • 20:30 Magashegyi Underground

Idén több mint 40 pincészet települ ki a fesztiválra, és szinte valamennyi magyar borvidék képviselteti magát, de lesznek külföldi borok is. A kedvelt és ismert food truckok kínálata mellett a hagyományos konyha ízei is jelen lesznek a fesztiválon. Borkuzusok is indulnak a tanulni vágyók számára, a játékos kedvűek és a logikai kihívásokat keresők szabadulós szobát is kipróbálhatnak.

A Vingardium Borliget tavalyi eseménye Forrás: Vingardium Borliget

Az biztos, hogy borfesztiválra ritkán megy az ember gyerekekkel, de a Vingariumon ebben is próbál kitűnni. A hagyományoknak megfelelően

idén is lesz a fesztivál területén játszóház.

Egy helytele óriás fa- és készségfejlesztő játékokkal. Ezek mellett a Játszóház Projekt társasjátékokkal várja a gyerekeket, de lesznek kézműves foglalkozások, fényfestés és még slackline is. Szombaton, délelőtt 11 órakor Tamás Éva Játéktára várja a kisebb gyerekeket.

Esti hangulatkép a tavalyi fesztiválról Forrás: Vingardium Borliget

A fesztiválra a belépés továbbra is minden korosztály számára ingyenes. A Pohárjegy (tartalma: hivatalos fesztiválpohár, adott napra szóló karszalag és 1 db kóstoló kupon) 2 ezer forintba kerül, a helyi, XVI. kerületi lakosoknak 1.600 forintba. Pohárjegyet elővételben is be lehet szerezni, vagy a helyszínen, a boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál. Egyébként utóbbiaknál csak készpénzes fizetésre van lehetőség. A borkurzusok és a szabaduló szoba előzetes regisztráció után, karszalaggal látogathatók. Jó tudni, hogy az Örs vezér teréről ingyenes, közvetlen fesztiváljárat indul a helyszínre, nosztalgia Ikarus buszokkal.