Jövőre is lesz 50+ éves Táncdalfesztivál az Arénában

50+ Táncdalfesztivál
Jövőre is lesz 50+ éves Táncdalfesztivál, konkrétan 2021. január 3-án rendezik meg a dupla Aréna-koncertet. Január 27-én már a jegyek árusítását is megkezdték.
Vágólapra másolva!
Magyarország legnagyobb színpadi LED fala előtt jövő év elején újra 50+ éves Táncdalfesztivál lesz az Arénában. Ezúttal közkívánatra, főleg a határon túli nézők kérésére, két előadást is rendeznek majd 2020. január 11-én, szombaton 14:00 és 19:00 órakor is.
Vágólapra másolva!

A Táncdalfesztiválok története egészen a hatvanas évekig nyúlik vissza.

Az első versenyt 1966-ban rendezték.

A versenynapok estéin Magyarország a televíziók előtt ült. Milliók fújták kívülről a műsorban elhangzott dalokat, a fellépők pedig egy csapásra sztárok lettek, mára pedig legendákká.

1966. augusztus 20-án Tamási Eszter és Varga József műsorvezetők az Erkel Színház színpadán állva, várják a zsűri döntését a Magyar Rádió és Televízió első táncdalfesztiváljának döntőjében. Forrás: MTI/Szebellédy Géza

Egy nagyszabású színpadi show keretében először 2018. januárjában idézték meg a magyar könnyűzene aranykorát.

A műfaj méltóságát megőrizve eredeti hangszerelésben, 60 fős szimfonikus zenekar kíséretében hangzottak el az egykori listavezető dalok.

A nagy sikerre való tekintettel, amikor a koncert végén esténként a Papp László Budapest Sportarénában 12 ezer néző állva ünnepelt, 2020. januárjában újra felcsendül majd 30, egykor slágerlistákat vezető dal, visszaidézve egy legendás korszakot.

1969-ben Koós János énekelte Lovas Róbert - Szenes Iván: "Nem vagyok teljesen őrült" című dalát, amely a Táncdalfesztiválon I. díjat nyert. Jövőre az 50+éves Táncdalfesztiválon megemlékeznek az idén elhunyt legendás énekesről is. Forrás: MTI/Benkő Imre

Igazi retro csemegének számít ez a koncert, ahol a XXI. század látványtechnikai elemei és az egykori, páratlanul igényes hangzásvilág gondoskodik róla, hogy egy feledhetetlen színpadi show formájában elevenedjenek meg „Azok a csodálatos '60-as, '70-es évek".

Az előadáson megemlékeznek a korábbi koncertek és a Táncdalfesztiválok egyik legnagyobb sztárjáról, Koós Jánosról is.

Az est egy további sztárfellépőjét a szervezők a közönségszavazás alapján választják majd ki. Forrás: Origo

A 2020-as 50+ éves Táncdalfesztivál fellépői:

Az ország Cinije, Zalatnay Sarolta.
A Németországból hazatérő csodálatos díva, Késmárky Marika.
Az örökifjú sármőr Poór Péter.
A Szóljon hangosan az ének zeneszerzője és előadója, Soltész Rezső.
Európa leghíresebb zeneszerző fogorvosa, Dobos Attila.
Az Express együttes vezetője, Solymos Tóni.
A Táncdalfesztiválok élő lexikona, Csonka András.
A családi örökség méltó folytatója, Koós Réka.
Az ezerarcú, magyar Sinatra, Vastag Tamás.
Az életörömtől kicsattanó Muri Enikő.
A jazz-ben, a musicalben is otthonos Ambrus Rita.
A Felvidék operaénekese, zeneszerző sztárja, Derzsi György.

Az előzenekar a BlackBirds - Live Beatles Show lesz, de persze ezúttal is közreműködik majd a Táncdalfesztivál 60 tagú szimfonikus zenekara, és a Stúdió11 Ensemble is Wolf Péter vezényletével.

Csakúgy mint idén, jövőre is az egész Arénát megnevettető legendás humorista, színész páros, Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesznek a műsorvezetők.

A nézők számára a szervezők egy különleges lehetőséget is kínálnak.

Az est egy további sztárfellépőjét közönségszavazás alapján választják majd ki.

Szeptembertől november végéig lehet majd szavazni, hogy a jelenlegi fellépők mellett, kit szeretnének még látni az Aréna színpadán 2020. január 11-én.