Hatalmas magyar siker a nemzetközi színházi fesztiválon

Váci Dunakanyar Színház
Bartók Kamaraszínház
Ványa bácsi
Vágólapra másolva!
A Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös előadása lett a legjobb a 24. Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon. 
Vágólapra másolva!

A fehéroroszországi Bresztben 24. alkalommal rendezték meg a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivált 2019. szeptember 7. és 15. között.

5 helyszínen 15 ország 28 produkciója mutatkozott be

a legkülönfélébb műfajokban. A programban klasszikus dráma, modern kísérleti dráma, bábszínházi produkciók, utcaszínházi és táncszínházi előadások is helyet kaptak.

A Ványa bácsi teljes stábja Forrás: Origo

Magyarországot a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös Ványa bácsi-előadása képviselte, mely a szakmai zsűri döntése alapján

elnyerte a legjobb előadásnak járó díjat.

A Váci Dunakanyar Színház megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatépítésre. A hetedik évadát kezdő színház számos nemzetközi fesztiválon szerepelt már. Több éve áll szakmai kapcsolatban a különleges és újszerű iskolát képviselő neves ukrán rendezővel, Yaroslav Fedoryshynnel és feleségével, Alla Fedoryshynával. A korábbi sikeres előadások után Csehov Ványa bácsi című művének megrendezésére kérték fel az elismert szakembereket.

Forrás: Origo

A Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkcióját 2018. november 16-án mutatták be. Az előadásra a hazai és külföldi színházi szakma is felfigyelt.

Bemutatkozhatott a Nemzeti Színházban,

bekerült a 2019-es Pécsi Országos Színházi Találkozó, valamint a Vidéki Színházak Fesztiváljának versenyprogramjába is. Emellett négy nemzetközi fesztiválra, a breszti Belaya Vezha Fesztiválra, a lembergi Aranyoroszlán Fesztiválra, a szatmárnémeti TranzitFesztre, a herszoni Melpomena Tavrya Nemzetközi Színházi Fesztiválra is meghívást kapott.