Előkerült egy kép a Foo Fighters első koncertjéről

Foo Fighters Sziget 2019
Vágólapra másolva!
Egy évnyi próbálgatás után, pont 25 évvel ezelőtt érezte úgy a Foo Fighters, hogy érdemes lenne kiállniuk a zenéjükkel. Úgy tűnik, jól érezték, ugyanis napjaink egyik legsikeresebb rockzenekaráról van szó.
Vágólapra másolva!

Dave Grohl már a nirvanás időkben írogatott dalokat suttyomban, és ezeket mindig megtartotta magának. Aztán Kurt Cobain 1994-es halála után kicsit többet foglalkozott a dologgal, és egészen odáig jutott, hogy csinált is egy lemezt. Felvette az addig összeírt körülbelül 40 dalból a 15 neki legjobban tetszőt. Minden hangszert (ha igaz, csak egy dalban szállt be egy gitáros barát) maga játszott fel, az összes éneksávot az ő hangja adta, és mikor a demókazettát körbeadta, hogy szondáztassa a zenész ismerősöket, kiderült, hogy a legtöbbeknek nagyon tetszik. Persze

azt nem árulta el, hogy az anyag nem egy teljes zenekar munkája,

hanem teljesen egyedül csinálta. Aztán amikor a felvétel már bejárta a grunge-világ nagy részét, egyre egyértelműbbé vált, hogy elkerülhetetlen egy zenekar alapítása, ugyanis akkora volt az anyag sikere a a szakmán belül. Három zenészt szedett össze, az egyik a Nirvanával már korábban turnéző Pat Smear volt, a basszeros pedig a Smearhez hasonlóan azóta is aktív Nade Mendel lett. A dobos akkor még William Goldsmith.

A Foo Fighters a napokban töltötte fel a Twitterre az első nyilvános fellépésük fényképét, ami 1995 februárjában készült egy seattle-i vitorlás bolt sörivős buliján. A kép mellé azt írták: minden együttes életében

22 év után visszatért a Foo Fighters, ilyen az igazi rock&roll

Pretender - ki ne ismerné a pogózós-gimis házibulik setlistjének örökös himnuszát, amely egy egész generációt vadított meg, és mutatta meg újból, mi az a Nirvana-életérzés. A Foo Fighters teljes életútja a rock&roll iránti alázatról szól, abban a korban is, amikor sokan már temetik a műfajt. A Sziget zárónapján életjelet adott magáról a gitárzene.

Azóta eltelt 25 év, és a Foo Fighters napjaink egyik legsikeresebb rockbandája lett. Az együttes tavaly, 22 év után tért vissza a Szigetre, és Grohlék adtak egy elég jó koncertet.