A Rómeó és Júlia lesz a Nemzeti Színház idei első bemutatója

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház idei, első nagyszínpadi bemutatója a Rómeó és Júlia lesz, amit Vidnyánszky Attila rendez. A színház idei plakátkampánya is a december 4-i bemutatót vezeti fel, október 1-jétől ugyanis a darab szereplőinek portréi lesznek láthatók Budapest közterein.
Vágólapra másolva!

Október 1-jén indult a Nemzeti Színház idei plakátkampánya, amelyet a színház idei első nagyszínpadi bemutatójának, a Rómeó és Júlia szereplőinek portréival indítottak. És hamarosan meg is kezdődnek a bemutató első próbái: október 12-én sajtónyilvános olvasópróbával kezdi meg a munkát a Rómeó és Júlia alkotócsapata.

Forrás: Nemzeti Színház

A Vidnyánszky Attila rendezésében készülő előadás címszerepében a társulathoz idén szerződött Szász Júlia, illetve a tehetségét korábban már több produkcióban is bizonyító Herczegh Péter láthatók. Hozzájuk csatlakozik Berettyán Nándor, Bordás Roland, Nagy Mari, Blaskó Péter, Tóth Auguszta, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Schnell Ádám, Szabó Sebestyén László, Berettyán Sándor és Rácz József.

Vidnyánszky Attila azt mondta, „színes, nagy, pazar előadást képzelek el, amely vizuális élményként is szép. Azt hiszem, ebben a szorongásos járványidőszakban

meg kell melengetnünk. Hétköznapi valóságunk fölé emelkedő, és mégis az emberi lét lényegét érintő előadás lesz, tele szenvedéllyel, nagyon jó zenékkel, fiatalokkal.” A különleges képi világról ezúttal Cziegler Balázs díszlet-, és Berzsenyi Krisztina jelmeztervező gondoskodnak. Ehhez illeszkedik idén a Nemzeti őszi kampányának vizualitása is: az izgalmas, filmes hatású plakátokhoz a fotókat Perger Viktória fotóművész készítette.

Forrás: Nemzeti Színház

A háttérképként is használható plakátokat a Nemzeti Színház honlapjáról tölthetik le a nézők, valamint a közönségtalálkozókon dedikálják majd őket a színház művészei. A fotózásról videóklip is készült, melyet a Nemzeti Színház felületein tekinthetnek meg. Ahogy azt a nézők már megszokhatták, a plakátok megjelenésével egy időben a Nemzeti Színház idén is elindítja plakátvadász játékát, melynek keretében a szervezők arra biztatnak mindenkit, hogy készítsenek olyan fotókat, amelyeknek hátterében a Budapest frekventált pontjain kihelyezett plakátok vannak. A selfie-zők a [email protected] e-mail címre küldhetik fotóikat november 1-ig, akik közül a tíz legszerencsésebb a Rómeó és Júlia című előadásukra páros belépőt nyernek. A sorsolásra a december 4-ei premier előtt kerül sor.