Június elejéig biztosan zárva marad a New York-i Broadway

New York, 2020. március 13. Színházak a New York-i Broadwayn 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt rendkívüli állapotot hirdetett ki New York polgármestere, és bezártak a nagyváros színházai. MTI/EPA/Peter Foley
Vágólapra másolva!
Június 7-éig zárva maradnak a New York-i Broadway színházai a koronavírus-járvány miatt – jelentette be szerdán a színháztulajdonosokat és producereket képviselő Broadway League.
Vágólapra másolva!

Szerdán bejelentették, hogy június 7-ig biztosan zárva tartanak a New York-i Broadway színházai a koronavírus-járvány miatt. A döntést a színháztulajdonosokat és producereket képviselő Broadway League jelentette be.

A New York leglátogatottabb idegenforgalmi látványosságai között számon tartott broadwayi színházak március 12-én zártak be egy hónapra, amikor a hatóságok távolságtartásra, a nagy csoportosulások kerülésére szólították fel az embereket a koronavírus-fertőzés terjedésének feltartóztatására.

Március 13-ai kép a New York-i Broadwayről, egy nappal a színházak bezárása után Forrás: MTI/EPA/Peter Foley

Az Egyesült Államokban azóta drasztikusan nőtt a fertőzöttek száma, szerda délig 402 923 fertőzöttet diagnosztizáltak, és

New York a járvány egyik gócpontja.

Minden Broadway-show-t töröltünk június 7-ig. Amikor ennek a közjátéknak vége lesz, és tévedés ne essék, vége lesz, újra össze fogunk gyűlni az előterek bárjaiban, egymás mellett fogunk ülni a bársonyszékeken, és együtt fogunk nevetni, sírni, örvendezni” – írják a közleménykben.