Tavaly három koncertet vállalt, de idén már harminc állomásos sorozatot tervez, ahol a teljes eddigi életművéet mutatja be. Balázs Fecó először Debrecenben lép fel most pénteken, és fellép majd a szokásos tabáni rockmajálison is.

Pénteken kezdődik Balázs Fecó életmű koncertsorozata, amelyet már tavaly beharangozott. Az első állomás a debreceni Kölcsey Központ lesz, ahol 16 fős baráti zenekarával és – a sorozatban állandó vendégművészként – Szűcs Antal Gáborral lép fel. „A tavalyi három telt házas előadás után idén harminc koncertre készültünk, és a sorozat egyik állomása Budapesten lesz május elsején, a Tabánban. Lesznek az elmúlt ötven évből képek, videók háttérkivetítőn a neotonos, a taurusos, a korálos és a szóló időkből is. A tervezett kétórás műsor 25–30 dal, a sorrend pedig a közönség reakciója szerint változhat – mondta a Borsnak Balázs Fecó, akinek az önálló előadóestjei idén is folytatódnak.

Balázs FecóForrás: MTI/Zih Zsolt

Balázs Fecó a Korál együttessel utoljára 2018-ban lépett fel, és nem tartja kizártnak, hogy 2021-ben úrja összeálljanak, amikor 70 éves lesz. „Jó hír számomra, hogy az orvosom szerint a legjobb gyógyszernek a fellépések bizonyultak. Hajt a közönség szeretete és a siker. A koncertek olyan adrenalinlöketet adnak, amit mással nem lehet pótolni.Kevesen adnak ma már olyan koncertet, ahol minden jegy elkel, de a miénk ilyen, és örülök, hogy nekem ez még mindig megadatik.”

Egy lehetséges új lemezről azt mondta a lapnak, „annyi élmény maradt meg és ér még napjainkban is, hogy új szerzemények írása is foglalkoztat. Akár egy új album is születhet, amiről Horváth Attilával, a dalaim szövegírójával már beszéltünk. Szerintem össze fog az jönni. Ötven éve vagyok a színpadon és rengeteg közös emlékem van a velem együtt idősödő közönséggel, de mindig jön egy-egy újabb generáció, és a dalok őket is megérintik, bennük is emlékeket idéznek fel. Ezért lehet, hogy apák, gyerekek és unokáik is ott vannak a nézőtéren. Ilyen orvosságot nem lehet kapni a patikában – mondta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész.