Ezért szerepelnek Csukás István meséiben tűzoltók - videó

Csukás István
Csukás István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar költő, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.
Vágólapra másolva!
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is megemlékezett a hétfőn meghalt Csukás Istvánról. Tavaly novemberben látogatták meg. 
Vágólapra másolva!

Csukás Istvánt tavaly novemberben látogatták meg a Katasztrófavédelem munkatársai, mégpedig azért, mert rengeteg meséjében jelenik meg tűzoltó. A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett mesemondó hétfőn halt meg, és ezért a Katasztrófavédelem újra megjelentette a videót, amiben arról kérdezték az írót, miért írt sok meséjében tűzoltókról is.

Csukás István gyerekkorában kedvelte meg a tűzoltókat, mikor barátaival futottak is az utcán száguldó, tűzhöz igyekvő tűzoltókocsik után. Arról, miért vált egyik kedvenc motívumává meséiben a tűzoltó, azt mondta, „hála Istennek,

az, hogy igenis, segíteni akarok másokon. Mégpedig ez a leghatásosabb, mert nem csak beszélek róla, ugye, vagy nem csak pénzt adog esetleg, vagy nem csak rámosolygok valakire az utcán, hanem bizony még az életemet is kockáztatom érte. Ez nekem nagyon imponál, meg kell mondjam.”