Az úgynevezett piaci ár több mint tízszereséért kelt el az a különleges gitár, amelyet a világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki bocsátott a TV2 jótékonysági árverésére. A befolyt összeggel azokat szeretné támogatni, akik folyamatosan a koronavírus ellen küzdenek. 

A Mandoki Soulmates 8 világsztárja írta alá azt a különleges gitárt, amelyet a világhírű magyar zenész, Leslie Mandoki bocsátott árverésre a hét elején, és ami egy ilyen típusú hangszer piaci árának tízszereséért, 5 millió forintért kelt el péntek délben. Az aukción befolyt összeget ahhoz a pénzhez teszik majd hozzá, ami a TV2 Neked énekelek című adománygyűjtő műsorában jött össze. A pénzzel azokat támogatják, akik folyamatosan a koronavírus ellen küzdenek. Egyébként a leütési ár rekordnak számít  a Magyarországon elárverezett gitárok között, és Leslie Mandoki azoknak szánja a pénzt, akik a járvány alatt a legtöbbet teszik embertársaikért. 

Leslie Mandoki az aláírt Fender StratocasterrelForrás: TV2

A TV2 Neked énekelek című, múlt vasárnapi gálaműsorában Magyarország legnépszerűbb előadói és sportolói fogtak össze, hogy egy műsor keretében tisztelegjenek az egészségügyi dolgozók és azok áldozatos munkája előtt, akik a járvány idején is végzik a feladataikat. Otthonukból jelentkeztek be és énekeltek az előadóművészek, népszerű sportolók. És olyan magyar sztárok is részt vettek a műsorban, akik a világ számos pontjáról videóüzenetben csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

Leslie Mandoki élő jelentkezése Németországból a TV2 jótékonysági műsorábanForrás: TV2

A gitár leütési árát a Nicsak, ki vagyok című műsor vasárnap esti döntőjében jelentették be. Leslie Mandoki élő videóban jelentkezett a műsorban, ahol elmondta: „ez egy nagy öröm számunkra, és nagy szeretettel ajánlottuk fel a nézőknek, hogy ezzel is tudjunk segíteni, ugyanis ez egy vészterhes idő, amit átélünk, drámai fordulatok mindannyiunk életében, és ezért nagyon fontos, hogy mi művészek, akik tulajdonképpen a közönségünk szeretetéből élünk, most valamit visszaadjunk ebből a tiszteletből, szeretetből. 

Mi művészek tudjuk, hogy ilyen momentumokban feladatunk van, felelősségünk van. És a felelősségvállalást és alkotást nem lehet karanténba tenni, akkor is, ha most mindannyian Londonban, New Yorkban, Los Angelesben és itt Münchenben, a Starnbergi-tó mellett is izolációban vagyunk. De éppen ezért a felelősség a közönséggel szemben sokkal erősebben érezhető. Most nem tudunk kint lenni a színpadon, ezért nagyon fontos, hogy a széthúzás ellen és az összetartásért emeljük fel a szavunkat mi zenészek, mert ezt csak együtt, összetartva fogjuk átvészelni.”

Till Attila műsorvezető kezében a híres gitárForrás: TV2

Till Attila megkérdezte tőle, milyen sorsot szán a gitárnak, amire a világhírű zenész azt mondta, „természetesen nagy öröm lenne, ha valaki ezen játszana is, de ha csak fel akarja akasztani a szobája falára, akkor ez egy nagyon értékes emlék”. 

Leslie Mandoki március utolsó napján jelentette meg legújabb dalát. Az otthoni stúdiójában állt kamera elé, és elénekelte a dalt, ami az emberiség soron következő problémájáról, a koronavírus-járványról szól. A címe egyszerűen annyi, Thank You! ('Köszönöm'), és egyértelműen azoknak szól, akik a járvány alatt nem állhatnak le, munkájukkal tovább szolgálják a közösséget. „Drámai fordulatot hozott számunkra a koronavírus-járvány, és bizonyos értelemben teljesen megbénult az életünk. Ez a váratlan helyzet arra késztet minket, hogy végre magunkba nézzünk, hiszen ez a globális fenyegetés annak az erőpróbája lesz, hogy tudunk-e igazán összetartó közösségként működni. Ez itt a megmérettetés ideje. Ezekben a vészterhes időkben nekünk, művészeknek az a feladatunk, hogy harcoljunk a széthúzás és a megosztottság ellen. Gondolatainkkal és meglátásainkkal segítenünk kell abban, hogy egy jobb új világ szülessen” – mondta korábban Leslie Mandoki.

Az egyszerre gyönyörű és ugyanakkor rendkívül mély "Köszönöm" című dal egyébként keményen, valódi erővel szól a felelősökről is.

Leslie Mandoki, a München mellett élő, világhírű magyar művész a Tények Plusz korábbi adásában mondta el, hogy orvos feleségével és három gyerekével együtt próbálják átvészelni a járvány időszakát.