Folytatódik az Opera közvetítéssorozata - nézze és hallgassa az Origón élőben!

Létay Kiss Gabriella (Cso-cso-szan) Puccini Pillangókisasszony c. operájában
Vágólapra másolva!
Az olasz operairodalom hősnőinek áriáiból válogatta műsorát a MaszkaBál mai estéjére a 2014/15-ös évad Kamaraénekese. Létay Kiss Gabriella operaestjét itt az Origón és az Operaház Facebook-oldalán követheti.
Vágólapra másolva!

A szívemhez közel álló olasz művekből válogattam. A Pillangókisasszony, amiből a nagyáriát is éneklem és Ulbrich Andreával a duettet is előadjuk, nagyon jelentős szerep volt az én életemben is. Mikor mezzóból szoprán lettem, ez volt az egyik nagyon vágyott szerepálom, hogy mind technikailag, mind művészileg megérjek erre a szerepre. Legelőször Miskolcon énekeltem egy premieren, ami nagy sikert aratott, ezt követően énekeltem az Operában, majd újabb bemutatókon Debrecenben és Szegeden is, ezért is vált meghatározóvá a pályámon.

Nagyon nagy érzelmi hullámok vannak benne, a nagyon nagy örömöktől a nagyon mély drámáig, technikailag, színészileg, lelkileg is nagy kihívás az előadása.

A Pillangó abszolút közel áll hozzám, a Puccini-szerepekben mindig igyekszem megtalálni azt, ami bennem is megvan, belőlem is jön. Bár Manon az én személyiségemtől távolabb áll, de az általam megformált szereplőben hozzá tudtam tenni a bennem keltett érzéseket. A végzet hatalma egy új ária a repertoáromon, mert Verdit is nagyon szeretem, legyen szó akár A trubadúr Leonórájáról vagy az Otello Desdemonájáról. Ez Leonora-ária is egy keresés eredménye, hogy olyan áriákat találjak, amelyek közel állnak hozzám, és ezzel együtt a műsort is színesítik. A Bajazzók a játék szempontjából különösen érdekes a számomra. A színpadon is élvezettel játszom és itt is jó megmutatni egy olyan karaktert, aminek nem az áldozat-szerepe a hangsúlyos - mondta az Operaház Facebook-oldalának.

Létay Kiss Gabriella (Cso-cso-szan) Puccini Pillangókisasszony c. operájában Fotó: Nagy Attila