Karácsonyi ajándék az Opera társulatától a szociális intézményben élőknek

Vágólapra másolva!
Különleges adventi műsorral készülnek az Opera művészei a gyermekvédelmi és szociális intézmények lakói és dolgozói számára. Az idei karácsony sok szempontból rendhagyó lesz, ezúttal a nézőtéren nem lesz közönség, azonban a 26 perces műsor, amelynek felvétele eljut az érintettekhez, ünnepi hangulatot teremthet a gyermekotthonokban és idősotthonokban egyaránt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Vágólapra másolva!

A produkciót 2020. december 20-án 15:00 órakor a szociális - és gyermekvédelmi intézmények lakói és munkatársai országszerte egyszerre nézhetik meg online.

A szervezők az esemény Facebook oldalára (Operaajándék a szociális - és gyermekvédelemben élőknek) várják a fotókat és élménybeszámolókat az érintettektől a különleges eseményről.

A műsor 23 ezer gyermekvédelemben élőhöz, mintegy 5800 nevelőszülőhöz, 4100 családok és gyermekek átmeneti otthonában élőhöz, 90 ezer szociális bentlakásos intézményben lakóhoz, és az ezekben az intézményekben dolgozó több mint 47 ezer dolgozóhoz, összesen majdnem 170 ezer szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő és dolgozó honfitársunkhoz jut majd el

- áll a közleményben.

A szervezők izgalmas és változatos műsorral készülnek, amelyben az Opera minden művészegyüttese 1-1 műsorszámmal kedveskedik. A Magyar Nemzeti Balett, az Opera Kórus, az Opera Zenekar és vezető operaénekesek mellett az Opera Gyermekkar és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei is készültek karácsonyi meglepetéssel.

A felvétel elején köszöntőt mond Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára és Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A produkció elkészítésével az volt a cél, hogy a művészettel is enyhítsék a bezártságot és elismerjék a dolgozók járvány elleni védekezésben tanúsított elkötelezettségét.

A rendhagyó karácsonyi előadáson műsoron lesz:

EAGLING-SOLYMOSI-CSAJKOVSZKIJ: A diótörő – Rózsakeringő (Magyar Nemzeti Balett)

MOZART: Örvendjetek, ünnepeljetek (Balga Gabriella)

TAVENER: Himnusz az Istenanyához (Opera Gyermekkar)

MASSENET: Thaïs – Meditáció (Kállai Ernő, az Opera Zenekar koncertmestere)

HÄNDEL/MOZART: Messiás - Hálás az Úrnak (Opera Kórus)

EAGLING-SOLYMOSI-CSAJKOVSZKIJ: A diótörő – Kínai tánc (Magyar Nemzeti Balettintézet)