Öt bemutatóval készül a Budapesti Operettszínház

Vágólapra másolva!
Az idei Évadbejelentő sajtótájékoztatót a Hegedűs a háztetőn közelgő bemutatójára utalva hegedűszóval nyitotta meg a Színház a Kálmán Imre Teátrum előterében. Az esemény hangulatát emelte a művészek rövid ízelítője is az új évadban várható darabok zeneszámaiból. A jelen lévők kerekasztal-beszélgetések során információt kaphattak a többi között a rendezőktől, díszlet- és jelmeztervezőktől a készülő operett és musical darabokról.
Vágólapra másolva!

Kiss-B. Atilla, a Színház főigazgatója beszédében összefoglalta az elmúlt évad történéseit, kiemelve az elért sikereket, állami és szakmai kitüntetéseket, amelyeket a társulat tagjai kaptak. Röviden ismertette a következő évadot is, felhívva a figyelmet arra, hogy budapesti kőszínházban eddig még sosem látott darabbal is készül az Operettszínház.

Forrás: Origo

A 2021/22-es évadban öt új bemutatóval készül az Operettszínház. Szeptemberben a Nine/Kilenc musical látható elsőként, amely Federico Fellini filmje alapján készült, és számos Tony-díjat nyert. A Broadway-sikert a rendhagyó színpadi megoldásairól ismert Balázs Zoltán rendezésében láthatja a közönség. Októberben Lehár Ferenc operettjét.

A mosoly országát nemzetközi témájához illően Stephen Medcalf világhírű brit rendező álmodja színpadra.

A június 25-i bemutató után novemberben új szereposztással tér vissza a Hegedűs a háztetőn musical Bozsik Yvette rendezésében. 2022 januárjában a Kálmán Imre Teátrumban egy ősbemutató látható, a Veszedelmes viszonyok zenedrámát Kiss Csaba rendezi. Áprilisban pedig egy világhírű musical, a Jekyll&Hyde izgalmas, krimivel átszőtt története kel életre a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán. A rendező-koreográfus Vincze Balázs.

A Nagyszínpadon továbbra is látható lesz az Abigél, A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, karácsonykor a Diótörő, az István, a király, a János vitéz, a La Mancha lovagja, a Mágnás Miska, a Musicalmesék, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, a Marica grófnő.

A Kálmán Imre Teátrum repertoárján olyan darabokból választhatnak a nézők, mint a Dorian Gray, A Pendragon-legenda vagy a Tajtékos dalok. A Raktárszínházban pedig az Anne Frank naplója/A képfaragó, a Jövőre, Veled, Itt!, a Lili bárónő, a Szegény Dzsoni és Árnika, vagy a Virágot Algernonnak lesz látható.

Bérletek vásárlására 2021.06.15-től nyílik lehetőség, további információt ITT találnak az érdeklődők.