Vágólapra másolva!
„Ez az előadás tele van szerelemmel, gyönyörű és gyarló emberi megnyilvánulással, a Mészöly-fordítás pedig lenyűgöző. Szép előadást akartunk csinálni. Az volt a cél, hogy ez egy igazi ünnep legyen" - mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője az Origónak a Rómeó és Júlia egyik próbája után. Pénteken este bemutatták az előadást - az élet újraindulása óta ez volt a Nemzeti nyitóbemutatója. A két címszereplő két nagyszerű, fiatal színész, Szász Júlia és Herczegh Péter volt. A premier óriási siker volt, az előadást először a páratlan költőiséggel ábrázolt erkélyjelenet után, majd többször is nyíltszíni taps szakította meg.
Vágólapra másolva!

„Furcsa lesz ennyi idő után nézők előtt játszani, de remélem, hogy a közönségnek tetszik majd az előadás" – mondta Szász Júlia, aki Júlia szerepét játssza a darabban. Rómeó szerepében Herczegh Pétert láthatja a közönség. A két címszereplő minden túlzás nélkül csodálatosan alakította a legendás szerelmespárt, rajtuk kívül a Lőrinc barátot játszó, nagy színészt, Blaskó Pétert és persze Nagy Marit, Berettyán Sándort, Bordás Rolandot, Berettyán Nándort és Tóth Augusztát is ünnepelte a közönség. Utóbbi egyébként az előadás után megkapta az idei Szeleczky Zita-díjat.

Rómeó és Júlia a Nemzeti Színházban. Rendező: Vidnyánszky Attila fotó: Csudai Sándor

A színész úgy fogalmazott még a bemutató előtt: régóta nem játszottak nézők előtt, és nagyon izgul majd, amint meglátja, hogy emberek ülnek a nézőtéren. A darabot a pandémia alatt próbálták a színészek – többször megszakadt a próbafolyamat, sokszor online próbáltak. A Rómeó és Júliát pénteken mutatta be a Nemzeti Színház, hatalmas sikerrel. Az Origo stábja az egyik próbán forgatott. Nézze meg a videót!